Artvin Hopa Kaymakamlığından istifa ederek, AK Parti’den 28. Dönem Trabzon Milletvekili aday adayı olan Gürkan Üçüncü, seçim dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Artvin'in Hopa ilçe kaymakamı, aynı zamanda Sarp Sınır Kapısı idari amiri Gürkan Üçüncü, aday adalığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Üçüncü, "Kentimize hizmet edebilmek için bu kararı verdim. Odaklandığım hedef dışında bir şey düşünmem. Şu anda da seçim dışında hiçbir şey düşünmüyorum" dedi.

GENÇLİKTE YETİŞTİM

Milletvekili aday adayı olmamın iki nedeni var. İlk nedeni, gençlik teşkilatlarında yetiştim. Davamıza inancım var. Davamızda, bu önemli seçimde davamıza taraf olabilmek için aday adayı oldum. Hz. İbrahim'in kıssasında olduğu gibi 'Karınca gibi ateşe su taşıma' adına davamızın bir neferi olmak için kamudaki görevimden istifa ettim.

HEM SİYASET HEM DEVLET TECRÜBESİ

İkinci nedeni ise, AK Parti gençlik kollarında 7 yıl, kaymakamlık görevinde de 8.5 yıl hizmetim var. Hem siyasetin içini hem de bürokrasinin içini çok iyi biliyorum. Çok sevdiğim Trabzon'uma daha iyi hizmet edebileceğime inandığım için bu yola çıktım. Allah nasip eder milletvekili olarak Trabzon'umuza hizmet edebilirsem hızlı bir hizmet anlayışı ortaya çıkacaktır. Zaman kaybı olmadan hizmetlerimiz başlayacaktır. Çok sevdiğimiz, göz bebeğimiz Trabzon'a hizmet bir şereftir.

EVİME DÖNMEKTEN MUTLUYUM

Kendim de kaymakam olarak kritik görevlerde bulundum. Devletimize hizmet ettim. Kaymakam olduğum dönemde istekleri karşılayan taraftaydım. Her seçim bir heyecan. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği gibi 'Türkiye Yüzyılı' çok önemli bir durum. 'Dünya 5'ten büyüktür' demenin bir seçimidir. Bu seçim çok önemlidir. Teşkilatlarımızda da heyecan üst seviyede. Gittiğim, ziyaret ettiğim ilçelerde teşkilatımızın heyecanı, gözlerindeki zafer inancını ve Cumhurbaşkanımıza bağlılığını gördüm. Beni de kendi evlatları gibi gördüler. Bir süre ara verdiğim evime dönmenin mutluluğunu yaşıyorum.

ÜLKEMİZİ DAHA İYİ SEVİYELERE YÜKSELTECEĞİZ

Ülkemizi 20 yıldır ileri seviyelere taşıyan bir Cumhurbaşkanımız var. Ülkemizi daha da ileri seviyelere ulaştırmak için de halkımızın Cumhur İttifakında birleşip, önemli olan bu seçimi kazandırmamız için desteklerine ihtiyacımız var.

TEK DÜŞÜNCEM SEÇİM

Seçimlerde aday gösteriliriz veya listede hiç olmayız bu önemli değil. Önemli olan davamıza hizmet edebilmek. İnandığım dava uğruna ömrümün sonuna kadar çalışmaya devam edeceğim. Trabzon sevdam, farklıdır. Bunu Trabzon halkı da en yakın zamanda görecek inşallah. Kaymakam olarak çok sevdiğim Trabzon'da çalışma imkanım yok. Kentimize hizmet edebilmek için bu kararı verdim. Odaklandığım hedef dışında bir şey düşünmem. Şu anda da seçim dışında hiçbir şey düşünmüyorum.

HEP TRABZON’A HİZMET ETMENİN YOLUNU ARADIM

Hem siyaset geçmişi olan biri olarak, hem de bürokraside 8,5 yılı aşkın sürede, bürokrasinin ilçelerde en tepesinde bulunarak, hizmetin nasıl getirileceğini, nasıl ortaya çıkacağını tahlil etmiş biriyim. Bu açıdan hem siyaseti, hem de bürokrasiyi harmanlayarak, Trabzon’a ve ülkeme daha iyi hizmetler yapacağıma inandığım için bu yola çıktım. Yoksa ülkemizin her karış toprağı bizim için görev alanı. Sizde takdir edersiniz ki bu kadar Trabzon’dan ve Trabzon’un olduğu yerden ayrılmayan, kanunen Trabzon’da çalışması mümkün olmayan bir kişinin Trabzon’a dönme yollarını araması da çok normal olduğunu düşünüyorum” dedi.

GÜRKAN ÜÇÜNCÜ KİMDİR?

Aslen Trabzon Akçaabatlı olan ancak babasının memuriyeti nedeniyle Rize’de doğan Gürkan Üçüncü, Trabzon ile bağlarını hiç koparmadı. Rize’de başladığı İlköğretimine, Trabzon’da devam eden ve liseyi de Akçaabat’ta bitiren Üçüncü, ardından Erciyes Üniversitesi İktisadi, İdari Bilimler Fakültesini kazanarak burada okudu. Kayseri’de okurken, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü de bitirdi. 2013 yılında Erciyes Üniversitesi İktisat Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünden mezun oldu. Halen Erciyes Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu yönetiminde yüksek Lisansına devam etmektedir. Memuriyet hayatına Vergi Denetim Kurulu’nda vergi müfettiş yardımcısı olarak başlayan Üçüncü, 103. dönem Giresun Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine geçiş yaptı. Samsun İlkadım ve Denizli Serinhisar ilçelerinde Kaymakam Refikliği yapan Gürkan Üçüncü İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda teftiş stajını tamamladı. Giresun Vali Yardımcılığı Vekilliği ile Giresun Dereli ve Çanakçı İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra yurtdışı stajı için gönderilen Üçüncü, İngiltere Liverpool Üniversitesi’nde İngilizce dil eğitimi aldı. 103. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu tamamlayıp İzmir Beydağ İlçesine atanan daha sonra Adana Aladağ Kaymakamı olarak görev yapan Gürkan Üçüncü, 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 17/09/2021 tarihi itibariyle Artvin, Hopa ilçesine Kaymakam olarak atandı.

BAHATTİN BAŞTÜRK