Bu camide çocuklar, hem Kuran-ı Kerim öğreniyor hem de eğleniyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çamoba Mahallesi merkez Camiinde, çocuklar yaz Kuran Kursunda hem dini bilgileri öğrenerek manevi eğitim alıyor hem de oyun salonunda eğitici oyunlar oynayarak eğleniyor.

Camide dini bilgiler öğrenip, ibadet eden çocuklar, kalan vakitlerde alt kata inip, masa tenisi, bilardo, langırt gibi oyunlar oynayıp, gönüllü antrenör eşliğinde boks ve güreş yapıyor. Oyun turnuvalarının düzenlendiği caminin alt katında, cemaat de çocuklara eşlik edip, vakit geçiriyor. Camii İmam Hatibi Ömer Terzioğlu, “Hayırseverlerimiz ile kendi aramızda para toplayıp, imece usulü burayı bu hale getirdik.

Çocuklarımız, gençlerimiz buraya geliyorlar. 'Hayat boşluğu kabul etmez' sözünden hareket ile çocuklarımızı gözetim altına almamız gerekiyor. Yaz Kuran Kursunda çocuklar hem dini bilgilerini öğreniyor hem de oyun oynuyor. Başarılı olduk. Çocuklar camiye geliyorlar. Beni arayıp, 'Hocam anahtar nerede, ne zaman gelirsiniz, aşağıya inebilir miyiz?' diyorlar. Bu, beni çok mutlu ediyor. Yatsı namazından çıkıp, cami cemaatimiz ile burada oynuyoruz. Sadece çocuklar değil; biz de burada vakit geçiriyoruz. Amacımız; çocuklarımızı burada geliştirmek. Çocukları, cemaate kazandırıyoruz. Hem de ibadetlerini yapıp, burada vakit geçiriyorlar. Çocuklarımıza camiyi sevdirmeye çalışıyoruz. Hem oyun oynuyorlar hem de ibadetlerini yapıyorlar” dedi. Camiye gelen çocuklar da, “Yaz dönemi bizim için çok eğlenceli oluyor. Hem dini bilgilerimizi öğreniyor hem de güzel vakit geçiriyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştular.