Trabzon halkı Trabzon için ne istiyor? Trabzon’un en önemli ihtiyacı ne? Trabzonlular Trabzon için nasıl bir yenilik istiyor? Taka sizler için Trabzon sokaklarında Trabzon halkına sordu.

TRABZON’UN ARAP VE SURİYELİLERDEN KURTULMALI!

Ceren-Melis,”Yaşlı amcalar çok bakıyorlar, rahatsız oluyoruz. Trabzon’un Arap ve Suriyeli’lerden kurtulmasına ihtiyacı var. Başka ülkede insanlar istediği gibi giyinip dışarı çıkarken biz çıkamıyoruz. İnsanlar sürekli dış görünüşümüze bakıp yargılıyor” dedi

Hasan Erdem Bahçekapılı,”Esnaf sanayi gibi burada kazanır, İstanbul’da yatırım yapar. Bizim Trabzon halkımız burada çalışır, buranın zengini de alır parayı İstanbul, Ankara’da yatırır. Trabzon’da vatandaş işsiz kalır. Trabzon sanayi şehri değil, arazisi de kıt, Trabzon’un yüzde 80’i gurbetçi, zengin iş insanları da gelsin burada sanayi kursunlar, devletimiz güzel teşvik veriyor “ açıklamasında bulundu.

TRABZON’UN İHTİYACI FABRİKA VE SANAYİDİR...

Oğuzhan Bekar,”Bu soruya daha çok ülke olarak bakıyorum yani mültecilerden, Araplar ve diğer sığınmacılardan yana dert yanıyoruz. Elini kolunu sallayanın ülkeye kolayca girmemesi lazım, Türkiye’den başka bir ülkeye nasıl pasaportsuz, vizesiz girilmiyorsa öyle olmalı” ifadelerine yer verdi.

Seyfettin Çakmak,“Trabzon’un ihtiyacı fabrika ve sanayilerdir.  Spor dallarına ağırlık verilmeli, tren yolunun Trabzon’a gelmesi gerekiyor. Ucuza meyve sebze yemek için tren yolu şart, tarlada 5 liraya olan sebze meyve burası uzak olduğu için daha pahalıya satılıyor“ dedi.

TRABZON’A LUNAPARK GELMELİ!

Eyüp Öztürk,”Trafiğin düzenlenmesi gerekiyor, tramvay, raylı sistemin Trabzon’a gelmesini isterdik. Çünkü bu sistemi Trabzon’un hak ettiğini düşünüyorum. En azından belli güzergahların bundan yararlanması gerekiyor. Üniversite ve Beşirli gibi alanların raylı sistemi hak ediyor” ifadelerini kullandı

Gökalp Yılmaz,”Trabzon’dan Arapların gitmesini isterdim. Bakıldığı zaman Trabzon’da çok eksiklik var. Araplar gitsin yeter “ dedi.

Ümmü Gülsüm – Nisanur,”Trabzon’da lunaparkın olması gerekli, gençler için sakin, huzurlu bir yer istiyoruz. Ulaşımın daha kolay olabileceği bir sistem gerekli, bizim en büyük sıkıntımız ulaşım şuanda oturtulmuş bir sistem çok daha iyi olurdu. Alışveriş merkezleri çoğalmalı, Forum gibi yerler merkeze çok uzakta daha yakın yerlere çok daha güzel binalar yapılabilirler. Tarihi binaları çok daha güzel restore edebileceklerini düşünüyorum“ açıklamasında bulundu.

YOLLAR ENGELLİLER İÇİN DAHA İYİ OLMALI

Burak Akçebi- Hakkı Uyar- Fatma Molla Mehmetoğlu,”Trabzon’un arabaya ihtiyacı var. Trabzon’a gelmek için hem araba hem de yolların bayırlı olmaması gerekiyor. Trabzon’da engellilerin rahat olması lazım, ben kuzenimi yanıma almasaydım tek başıma gelemezdim. Trabzon’un bayır sorunu var, Trabzon’un her yeri çok güzel bir şehir ama arabasız çok zor, o yüzden yolları biraz daha iyi yapabilirsek engelli arkadaşlarımız için çok faydalı olabilir. Biraz daha güzel olursa her gün gezmek için geliriz. Bu tür sıkıntılar olmasaydı burada ev tutup, yaşardım ama engelliler için şuanda burası sıkıntı, çocuğum engelli zor geziyoruz burada, akülü araba olmadığı için, Trabzon’un rampası çok sadece gezmeye gelebiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

TRABZON’UN BACASI FABRİKASI TURİZM!

Ömer Demir,”Trabzon her yerde mağdur durumda, karayolu yok demir yolu yok. Trabzon’da hiçbir yatırım yok. En çok oylar Trabzon’dan alınıyor ama yatırım yapılmıyor. Yıllardan beri tek şerit Rize, Karadeniz yolu yapıldı ama bunun demir yolu yok. Trabzon’a nakliyat gelince anlıyoruz ki Türkiye’nin en pahalı iliyiz” açıklamasında bulundu.

Mustafa Yılmaz -Gökhan Nişancı,”Turizme acil destek ve yatırım yapılmalı, Trabzon’un bacası, fabrikası turizm, acil olarak turistik alanların yenilenmesi, eski binaların yıkılması, bütün alanda güzel bir tesis olmalı. Çevre görüntüsü olarak binaların yıkılıp yenilenmesi gerekiyor” dedi.

AYŞE SANCAK