Taka Gazetesi, Trabzon halkına Trabzon’un en çok sevilen ilini ve Trabzon’un en çok tercih edilen turistik ilini sorduk. 

Trabzon halkının en çok tercih ettiği iller Yomra, Beşikdüzü ve Ortahisar gibi ilçeler olurken en çok tercih edilen turistik alanlar ise Sümela, Uzungöl ve Beşirli sahili oldu. 


TRABZON’UN EN GÜZEL İLÇESİ ORTAHİSAR 
Yunus Emre, “Bence Trabzon’un en güzel ilçesi Ortahisar Beşirli, Maçka’nın turistik alanları güzel onun dışında Trabzon Gümüşhane yol güzergahı turistik açıdan tercih edilebilir” ifadelerine yer verdi. 
Muhammet Sarı, “Trabzon Maçkalıyım ama Trabzon’un en güzel ilçesi Akçaabat’tır. Akçaabat ilçesiyle, konumuyla büyük bir ilçe, Trabzon’un da turistik açıdan tercih edilmesi gereken yer Sümela manastırıdır” dedi. 
Ogün Gün, “Trabzon’un en güzel yeri bence Ortahisar, çünkü Ortahisar Trabzon şehrinin merkezi, sabahtan akşama kadar merkezdeyiz. Gidilip görülmesi gereken yerler ise Uzungöl, Sümela manastırı gibi yerler” şeklinde konuştu. 


YOMRA GELİŞMİŞLİK KONUSUNDA KENDİNİ AŞTI!
Ahmet Kaya, “Trabzon’un en güzel ilçesi Yomra’dır. Yapılan işlere ve çalışmalara bakıldığı zaman en çok Yomra’nın geliştiğini söyleyebilirim.  En gelişmiş yer önceden Akçaabat’tı şimdi ise benim için Yomra oldu. Yomra’nın girişi olsun, sahili olsun orada çok güzel çalışmalar yapıldı. Ganita sahil yeni yapıldı oralarda güzel ama bence Yomra gelişmişlik konusunda kendini aştı. Pistten çıkan uçağı bile alıp işletme yaptılar. Trabzon’da gezilebilecek güzel yerler Uzungöl ve Uzungöl’ün üst tarafında gezilebilecek başka yerler var. Zigana’da kurt deresi, Akçaabat’ta sivri burun, Sera gölünün kenarına yapılan tesislerde gezilip görülebilecek güzel yerler” açıklamasında bulundu. 


MAÇKA BENİM İÇİN AYRI BİR YERE SAHİP
Osman Tekneci- Metehan Makuloğlu, “Trabzon’un en güzel ilçesi Maçka ve Ortahisar’dır. Maçkalı olduğum için Maçka benim için ap ayrı bir yere sahip, Ortahisar’da Trabzon’un merkezi olduğu için bence burası daha güzel, Sümela Manastırı, Uzungöl çevresi gidilip görülmesi gereken güzel yerler” ifadelerini kullandı. 
Volkan Küçük- Ahmet  “Bence Yomra Trabzon’un en güzel ilçesi Varlıbaş olsun, gezilecek yerleri olsun bence güzel bir yer. Bence şehrin merkezi Ortahisar, merkez olmasıyla berber, bütün AVM’ler her şey burada merkezde, Trabzon’da gezilebilecek en güzel yer meydan” dedi. 


KONUM VE GÖRSELLİK AÇISINDAN BEŞİKDÜZÜ EN GÜZEL İLÇE
Gamze Heyel, “Bence en güzel ilçe Düzköy’ün Çayırbağı havası, doğası, yeşilliği ile birlikte çok güzel bir ilçe turistik açıdan Çal mağarası, yaylaları, Beypınarı Düzköy’ün gezilebilecek en güzel yerleridir. Trabzon’da ise Sümela, Uzungöl, Sera Gölü ve yayları gezilmeli” ifadelerine yer verdi. 
Sevim Kalafat, “Benim için Beşikdüzü en güzel ilçe, konum, görsellik olarak hem de kültür olarak güzel bir yer Teleferiği, sahili ile turistleri cezp ediyor. Uzungöl, yaylalar, Beşirli sahil gibi alanlar Trabzon’da sık sık tercih ediliyor” şeklinde konuştu.


ESKİDEN RUSLAR ŞİMDİ İSE ARAPLAR TRABZON’U BATIRIYOR 
Burcu Koçal, “Trabzon’un en güzel ilçesi Beşikdüzü’dür. Beşikdüzü’nün kültür seviyesi ve okuma düzeyi daha fazla, diğer ilçelerin kültür seviyesinin daha az olduğunu düşünüyorum. Beşikdüzü çok gelişmiş bir yer değil turistik olarak yaylaları ve teleferiği var. Yaylalarında bungalov gibi alanlarının olması çok güzel, Trabzon’un geneline baktığımız zaman çok güzel tarihi yerleri ve yaylaları var, Akçaabat’ta yapılan parkları, Ayasofya, Atatürk Köşkü, Meryem Ana gibi birçok alanı var. Eskiden Ruslar şimdi ise Araplar turistik alanları batırıp gidiyor” ifadelerini kullandı. 


BENİM İÇİN ARAKLI TRABZON’UN EN GÜZEL YERİ
Can Öztürk, “Trabzon’un en güzel ilçesi Araklı ve Araklı’nın Yeşilce mahallesi oralara gidilmesini mutlaka tavsiye ediyorum. Fındık bahçeleri, terasları ile gerçekten gezilip görülmesi gereken nadir yerler. Sümela, Uzungöl, Çal Mağarası gibi standart yerler turistler tarafından gidip görülmesi gereken yerlerdir. Herkesin doğduğu yer kendine güzeldir benim içinde Araklı Trabzon’un en güzel yeridir” açıklamasında bulundu. 
Gülseren Taşlı, “Trabzon’un en güzel ilçesi Beşikdüzü çünkü bizim oturduğumuz yer orası, Beşikdüzü teleferiği ile gezilmesi gereken bir yer, Trabzon’a baktığımız zaman Trabzon’un her bir yanı her bir köşesi turistler tarafından gezilip görülmesi gereken yerlerdir. Ganita, Boztepe, yaylalarımız, Meryem Ana, Erikbeli yaylasındaki turistik tesisler gidilmesi gereken yerlerdir” şeklinde konuştu. 


AKÇAABAT’IN BALIKÇI BARINAKLARI ÇOK GÜZEL
Gamze Şahin ,“Bence Ortahisar Beşirli sahili ve kafeleri ile tercih edilebilecek yerler arasında, turistik olarak Sümela, Uzungöl gibi yerler daha çok tercih ediliyor. Şehir içinin turistik açıdan uygun olduğunu düşünmüyorum. Orta mahalle de güzel bir yer”  dedi.
Şengül Turan, “Trabzon’un en güzel ilçesi Yomra Kaşüstü’dür. Turistik açıdan Yomra’nın sahili çok güzel oluyor. Akçaabat’ın da balıkçı barınakları güzel, Trabzon’un genelinde turistik alanlar zaten çok güzel coğrafya çok uygun ama sürdürülebilir bir turizm yok dört mevsim turist çekebilecek bir alan olmalı, Uzungöl çirkin yapılaşma nedeni ile artık eskisi gibi tercih bile edilmiyor. Sümela, Zigana ve yayla gezilebilecek güzel alanlardır” ifadelerine yer verdi.