Trabzon’un sokaklarında palyaçoluk yaparak para kazanan Murat Can Güngör sanatını özgürce ve ceza almadan yapmak için Trabzon Belediyesinin sesini duymasını istiyor. 

Sanatını özgür bir biçimden yapmak isteyen Güngör’ Sanatımı özgür bir biçimde sokaklarda icra etmek istiyorum. Sokak sanatçısıyım sokak sanatçısı sıfatına sadece sokak müzisyenleri sokulmamalı, sanatçılı birçok farklı alanlarda da olabilir. Aileleri de rahatsız ettiğimi düşünmüyorum’ diyerek yetkililerden yardım istedi.

O PALYAÇOYA HAYRAN KALDIĞIM İÇİN BU İŞİ SEÇTİM!

2 yaşından 18 yaşına kadar sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumunda büyüyen Murat Can Güngör,” 18 yaşında reşit olduktan sonra sokak sanatına başladım. Sokak sanatım ile Türkiye’nin birkaç noktasını gezdikten sonra Trabzon ile tanıştım. Trabzon’u halkının enerjisini ve bu bölgeyi çok sevdiğim için Trabzon’a yerleştim, 8 yıldır Trabzon’da yaşıyorum. Sokak sanatını seçmemde ki en büyük amacın bende çok özel bir yeri var. Ben çocuk esirgeme kurumunda kaldığım zamanlar kaldığımız yere bir palyaço gelmişti. Bizleri çok eğlendirmişti bende o palyaçoya hayran kalmıştım. O esirgeme kurumunda geçirdiğim günlerde iyi ve kötü günler yaşadım, büyüdüğüm zaman bende çocukları o palyaço gibi mutlu etmek istediğim için reşit olduğum zaman kendimi bu sokak sanatına adadım” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFIMI ÇEKİP CEZAMI KESİYORLAR!

Düzenli bir gelirinin olmadığını ifade eden Murat Can Güngör,” Bir sanatçı olarak da geçimimi bu sektör üzerinden sağlıyorum. Sanatımla beraber geçimimi devam ettiriyorum. Düzenli olarak herhangi bir gelirim yok.  Zabıtaların bana etrafa rahatsızlık verdiğim için ve çok sayıda şikayet geldiği için ceza kestiler.Ben bu zamana kadar benden şikayet eden görmedim” açıklamasında bulundu.

AİLELER SANATIMA DESTEK OLMAK İSTİYORLAR!

Sanatını çocukları eğlendirmek için yaptığını söyleyen Güngör ,”Yaptığım işten şu şekilde para alıyorum, aileler benim yaptığım sanatla çocuklarını eğlendirdiğim için bana destek olarak vermek istiyorlar, vermek istemeyenden de herhangi bir para talep etmiyoruz. Benim yanımda parası olanda eğlenip gidiyor, parası olmayanda yanımdan mutlu bir şekilde ayrılıyor. Kimseden para talep etmiyorum, özellikle durumu olmayanlara tamamen ücretsiz bir şekilde eğlendirip, balon şekillendirip veriyorum” ifadelerine yer verdi.

SEYYAR SATICI DEĞİLİM!

Güngör,”Ben seyyar satıcı değilim, sokak sanatçısıyım. Herhangi bir yeri işgal etmiyorum, işgal etmediğim için de bir satıcı sıfatına girmiyorum. Meydan’da kirada oturuyorum, benimde geçimimi sağlamam, kiramı, elektriğimi, suyumu, doğalgazımı ödemem lazım, insanlarda bunun bilincinde olarak bana destek veriyorlar” dedi.

AYŞE SANCAK