Kocaeli Gebze Trabzonlular Derneği Başkanı Necdet Demirtaş ve yönetim kurulu Kocaeli’de Trabzonlular için çok sayıda çalışmaya imza attı.

Hemşerilerinin hasretini gidermek için festivaller düzenlediler. Bu festivallerde Trabzon’u ve kültürünü tanıttılar ve tanıtmaya devam edecekler. Amaçları dernek olarak 61 bin üyeye ulaşmak. Başkan Demirtaş başarılarını ekip çalışmasına bağlıyor ve ben yok biz varız diyor. Başkan Demirtaş çalışmalarını ve 2’incisi düzenlenecek olan festivali Taka Gazetesine anlattı.

9 Günlük Festival Türkiye’de İlkti

TAKA: 18 Mayıs’ta bir etkinliğiniz var. Bu etkinlik ile ilgili gece ile ilgili bilgi alabilir miyiz?

NECDET DEMİRTAŞ: 2015 yılında Gebze’de Trabzonlular Derneği olarak bir festival yaptık. Gebze’de ve Türkiye’de ilk olan bir şeydi. Niye ilk 9 günlük bir festival yaptık. 9 günlük festival Türkiye’de bir ilktir. Gebze’de hiç yok. Biz hep ilklere imza atıyoruz. Çok aktif bir derneğiz. Burada birçok dernek var. 3-4 gün festival oluyor bu uzun olmuyor. Bunu festival yapanlar söylüyor. Festivale 2015 yılında 2 milyon kişi giriş çıkış yaptı. Akşamlık 35 bin kişiye hitap ettik. Bölgemizde ki bir hasreti giderdik. Almanya’dan gelenler bile oldu. Tüm bölgede burada ki Trabzonlu hemşerilerimizin hatta sadece Trabzonlu değil Karadenizli hemşerilerimiz ve Gebzelilerde buna rağbet gösterdi. Bizim kültürümüz tanıdılar. Kültürel ürünlerimiz ile sanatçılarımız ile yöremizin her şeyini burada sunduk, tanıttık. Bunlara hasret kalan hemşerilerimiz hasretlerini bir nebze de olsa gidermiş oldu. 2015 yılında sonra Türkiye farklı bir sürece girdi. Terörün azması, 15 Temmuz’un yaşanması gibi.  Biz bunu rutin hale getirelim demiştik. 2015 yılında 1’inci Gebze Trabzonlular Festivali diye yazmıştık. Biz bunu her sene yapacaktık. Biz geçen yıl yapmadık. Türkiye şartları biraz daha stabil hale geldi. İki sene sonra ikincisine girdik.

18 Mayıs’ta Start Vereceğiz

NECDET DEMİRTAŞ: 18 Mayıs- 23 Mayıs tarihleri arasında ikinci festivalimizi başlatalım dedik. Hemşerilerimiz sürekli bunu bizden talep ediyordu. Festival ne zaman olacak diye. Biz bu sene toparlanıp festival yapalım kararı aldık. 2017 yılı olarak 18 Mayıs’ta inşallah start vereceğiz. Burada konsepti daha genişlettik. İçeriğinde; yöresel ürünler, bölgemiz sanatçılar, eğitim, aile kişisel gelişim ve danışmalık, Kızılay, TSClub burada olacak. Bütün hemşerilerimiz kucaklayacağız, hasretlerini gidereceğiz. Bütün ekip olarak burada çalışacağız. Bununla ilgili zaten komisyon kurduk. Biz bu işi profesyonel yapıyoruz. Amatörce yapmıyoruz. Çok geniş kapsamlı çalışıyoruz. Tüm afişlerimiz reklamlarımız hazır. Milletvekillerimizi davet ettik. Kocaeli ve Trabzon milletvekillerimizi davet ettik. 18 Mayıs akşam 19.00’da açılışımız olacak. 18 Mayıs akşamı ağırlıklı bişey yapmayacağız ama 19 Mayıs’ta canlı yayın olarak vereceğiz. Cuma akşamı çok fazla müzik yapmamak kaydı ile hafiften geçeceğiz. Geçen yıl yaptığımız festivalden daha iyi olacağını ümit ediyorum. Öyle olacak inşallah çünkü ekip çok sağlam, yetenekli ve bilgili.

Herşeyin Üstesinden Gelecek Potansiyele Sahibiz

NECDET DEMİRTAŞ:  Dernek olarak her şeyin üstesinden gelecek bir potansiyele sahibiz. Burada 100 bine yakın bizim hemşerimiz var. Biz burada 5’inci kuşakları yaşıyoruz. 44 senedir ben Gebze’de yaşıyorum. Benden büyükler Trabzon doğumlu sadece ben ve benden küçüğü Sakarya doğumluyuz. Buna baktığımız zaman burada Trabzonlu olup Gebze, İstanbul doğumlu var. Biz burada yönetim olarak şunu başlattık; dedik ki 61 bin üyeye ulaşacağız. 61 bin üyemizi burada aileleri ile beraber kayıt altına alalım dedik. Bunun çalışmasını yaptık. Yönetim olarak birçok dernek ve federasyon da olmayan gençlik ve hanım kollarımız var. İkisi de çok aktif. Bununla ilgili bizim yönetimimizden görev dağılımımız var. Her şeyi ben yapmam beraber yaparız ben yok biz varız. Dernek olarak hem gençlik kolları, hanım kolları, yönetim bir bütün olarak çalışıyoruz burada.

Dernek Olarak Birçok Faaliyette Yer Aldık

NECDET DEMİRTAŞ : Biz bu festivali her sene Türkiye’nin koşullarına göre devam ettireceğiz. Dermek olarak bizim birçok faaliyetlerimiz var. İyilik festivalleri yaptık bunlarla ilgili ödüller aldık. 2 sefer Kaymakamlığın yaptığı iyilik festivaline katıldık. 24 Şubat’ta biz burada salonumuzda okuma yaptık. Eğlence yapmayız 24 Şubat’ta. Kur’an tilaveti yaparız. Biz bunu 6 yıldır yapıyoruz. Dünyaca ünlü hafızlarımız gelir. Bölgemizde ki ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluruz. Bu sene Halep’e dört tır gönderdik iş adamlarımız ile beraber. Bu konu ile ilgili çok güzel çalışmamız oldu. Deniz Feneri Derneği ile protokol imzaladık. O protokol kapsamın da biz 4 tır gönderdik. Ramazanlarda yardımlarda bulunuyoruz. İhtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. Ama yardım konusunu paklaşmıyoruz.

Herkese Eşit Mesafedeyiz

NECDET DEMİRTAŞ : Festivale tüm siyasetçileri davet ettik. AK Parti olsun, CHP olsun, MHP olsun biz dernek olarak herkese eşit mesafedeyiz. Bizim görüş olarak içimiz de AK Parti’li, CHP’li, MHP’li var. Biz buna siyasal olarak bakmıyoruz. Siyaset yapar mıyız? Tabiî ki yaparız. Ama siyasallaşmayız. Biz dernek için hemşerilerimiz için tabi ki siyaset yaparız. Burada ki siyasilere eşit mesafedeyiz. Herkesin siyasi olarak görüşü olabilir. Herkesin görüşü farklı.

61 Bin Üyeye Ulaşacağız

NECDET DEMİRTAŞ :61 bin üye hedefimiz devam ediyor.  Biz iki kategori yaptık asil ve fahri üyeler olarak. Asil üye; her aileden doğan çocuk dâhil aileden bir kişi asil diğerleri fahri üye olarak alacağız kaydedeceğiz. Gebze Bölgesi’nde ki hemşerilerimizin sayısı böylece belirlemiş olacağız. Bunu 61 bin olarak belirledik.

Sosyal Anlamda Gebze’yi Değiştiriyoruz

NECDET DEMİRTAŞ : Bizim Dernek içerisinde Sohbet Trabzon programı yaptık. Sosyal anlamda Gebze’yi değiştiriyoruz. Böyle bir proje ilk defa yapılıyor. TÜBİTAK eski Başkanımızı getirdik enerji ile ilgili konferans ver dedik. Bizim burada değerlerimiz var. Mesela rahmetli Alaattin Kurt’un bölgeye çok hizmetleri olmuştur. Bununla ilgili rahmetli Alaattin Kurt’u anma konferansımız oldu. Yani biz değerlerimizi koruyoruz. Sağlık ile ilgili konferanslar düzenliyoruz. Sürekli hemşerilerimiz için hanım kollarımız ve gençlik kollarımız konferans düzenliyor. Konu belirleyip gerek dernek bünyesinde,  gerekse salonlarda konferanslar yapıyoruz. Biz bunu daha çok kış dönemlerimizde yapıyoruz. Çünkü kışın hava soğuk olduğu için saha da etkinlik olmadığı için biz salon etkinliklerimize ağırlık verdik. Bizde proje iyiyse hemen üzerinde çalışmaya başlarız. Ortak karar alır ve yaparız. Yani burada ben dedim oldu değil biz ne dersek o olur. Onu yaparız. Kurumsal yapıdayız. Yönetim kurulu arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Herkes bölgesinde bu şekilde çalışmalı. Burada ki hemşerilerimizi bir şekilde bir araya getirmeliyiz, kucaklamalıyız.
Hakan şener