Fiziksel engelli olan Dilek Tomaç ve Enes Hacısalihoğlu çifti Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan ev ve iş talebinde bulundular.

4 Eylül’de düğünleri olan Tomaç ve Hacısalihoğlu çiftti Vali İsmail Ustaoğlu’na düğün davetiyesi vererek düğüne davet ettiler.

BAŞVURMADIĞIM YER KALMADI

Dilek Tomaç, “Trabzon Ortahisar’da soğuksu mahallesinde oturuyorum. Üniversite mezunuyum bilgisayar programcılığı bölümünü okudum. İŞKUR zamanında İŞKUR’dan çalıştım. Nişanlımla da o zaman tanıştım. Nişanlım Enes Trabzon büyükşehir belediyesinde yazı işlerinde çalışıyor ben şuan çalışmıyorum sayın valim ve her yere başvurdum, başvurmadığım yer kalmadı. Yüzde 57 engelli raporum var kontenjana girmeye çalıştım giremedim. Sayın valim, okudum buraya kadar bunca zaman uğraştım emek verdim sizden ricam iş istiyorum.” Dedi.

FAİZ ORANLARI ÇOK YÜKSEK

Enes Hacısalihoğlu ev konusunu çözemediklerini söyledi, “Sayın valim, aslında ev almaya karar verdik ama faiz oranları çok yüksek. Bizim biraz birikmişimiz var ama bir o kadar daha üzerine eklememiz lazım. Evin faizi çok yüksek evin mutfağın bize göre olması gerekiyor ama kiracılar bunu kabul etmiyorlar. O yüzden evi henüz tutamadık.”

BİZLERDE DESTEKÇİ OLURUZ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bakalım hep beraber yardımcı oluruz. Burada çok güzel hayırsever iş insanlarımız var onlara da çağrıda bulunuruz bizlerde söyleriz hep beraber yardımcı oluruz sizlere. Güzel sıcak bir yuvaya kavuşmanız için bizlerde destekçi oluruz. Siz şimdi çok güzel bir iş yapmışsınız. Evlilikte rahmet vardır, evlilikte bereket vardır. İnşallah sizin evliliğinizin sonucunda Rabbim size bir nimet, bereket kapısı açacak. Bundan eminiz. Siz şimdi aldığınız bu güzel kararla o bereket yolunu açtığınıza ben inanıyorum. Aile olmak önemli, inşallah sizde mutlu bir yuva kuracaksınız. Sizi tebrik ediyorum inşallah bir ömür boyu mutlu bahtiyar olursunuz.” ifadelerinde bulundu.

4 EYLÜLDE DÜĞÜNÜMÜZ VAR MUTLUYUZ

Enes Hacısalihoğlu TAKA gazetesine yaptığı röportaj da, “ Trabzon Büyükşehir Belediyesinde çalışıyorum nişanlımda o zaman İŞKUR döneminde çalışıyordu. Orada tanıştık arkadaşlıktan buraya kadar geldi. 4 Eylülde düğünümüz var mutluyuz. Vali beyden iş talebimiz oldu nişanlım için. Ben çalışıyorum eşim çalışmıyor ve bu dönemin şartlarında da ev geçindirmek zor. Birde kendimize göre ev istedik. Sonuçta bizim yapacağımız işler belli mutfak bize göre olmalı ve birkaç yer bize göre dizayn edilmiş olmalı sayın valimden bunlar için ricada bulunduk. Allah razı olsun sayın valim dinledi bizi inşallah güzel geri dönüşler bekliyoruz.” dedi.

Ayşe Sancak