Trabzon gurbetçileriyle, yerli ve yabancı turistleri ile her yıl birçok misafiri ağırlamaya devam ediyor.

Her yıl birçok misafiri ağırlayan Trabzon bu senede birçok yerli ve yabancı misafiri ağırladı. Trabzon’a gelen turist yoğunluğunu hava ve karayolunun yoğunluğundan da anlamak mümkün oluyor. Taka Gazetesi’de Trabzon sokaklarında ve otobüs terminalinde turistlere Trabzon’u nasıl bulduklarını sordu.

TRABZON’A HER YIL GELİYORUZ

Yüksel Mataracı, “Trabzon’a hemen hemen her yıl geliyorum. Gurbetten geliyoruz, geldiğimiz zamanda genellikle yaylalarını geziyoruz. Geldiğimiz zaman Rize’ye uğramadan geçmiyoruz, Trabzon’un her yerini tekrar tekrar geziyoruz.  Ganita ve Boztepe başta olmak üzere restorasyonu yapılan birçok yere gittim. Ganita’nın yeni halini çok beğendik emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, deniz tarafının biraz daha bakılmasına ihtiyacı var onun dışında orası çok güzel bir alan oldu. Kamunun yaralanabileceği güzel bir alana ihtiyaç vardı onu da çok güzel karşıladılar. Trabzon’a Mayıs gibi geliyoruz, Ekim’de İstanbul’a geri dönüyoruz” dedi.

TRABZON’A TATİL AMAÇLI SÜREKLİ GİDİP GELİYORUM

İrem Bozan, “Trabzon’a gelmeyi çok seviyoruz, tatil amaçlı Trabzon’a sürekli gidip geliyoruz. Bizim buradaki tek sorunumuz Arapların çok fazla oluşundan, burada artık Türk göremiyoruz. Trabzon’da sahile gidiyoruz, akvaryuma, foruma burada birçok yeri gezdim diyebilirim. Genellikle Trabzon’a alışveriş amaçlı geliyorum, Elazığlıyım ama Gümüşhane’de yaşıyorum, Trabzon’da Gümüşhane’ye yakın olduğu için sık sık geliyoruz. Yeni restore edilen Ganita ve Boztepe’ye gittik gördük, çok beğendik. Trabzon’un merkezinde gitmediğim yer kalmadı artık ilçelerindeki belirli yerlere gitmek istiyorum” şeklinde konuştu.

TRABZON HEP GELMEK İSTEDİĞİM BİR ŞEHİRDİ

Bahar, “Elazığlıyım, Bitlis’ten Trabzon’a gezmek için geldim. Trabzon’da şikayetçi olduğum tek şey kendi ülkemde ikinci plana düşmek bizi çok üzdü. Trabzon hep gelmek istediğim bir şehirdi, Trabzon’a hiç umduğum gibi olmadı umarım güzel ayrılırız. Trabzon doğasıyla çok güzel bir şehir ama burada bir şeyler unutulmuş beni üzen tek konu bu, ben ilk defa geldim buraya yeni yeni gezmeye başlıyoruz. Gezmek için planlar yaptık arkadaşımla fotoğraflarda da baktık çok güzel yerler var. Planlarımızın içinde Atatürk Köşkü, Akvaryum, Sümela Manastırı gibi birçok yer var” ifadelerine yer verdi.

GANİTA VE BOZTEPE ‘NİN YENİ HALİNİ ÇOK BEĞENDİK

Tekin Özer,  “Trabzon’a her sene geliyoruz, Boztepe, Ganita sahil, buralar olsun gezmeye çıkıyoruz. Şehir içinde gezmeyi seviyoruz, haftasonu da geri döneceğiz. Ganita ve Boztepe’ye yapılan değişiklikleri çok beğendim, çok güzel, mükemmel olmuş yapanların ellerine sağlık diyorum. Trabzon’a turistik açıdan çok büyük bir katkı oldu” açıklamasında bulundu”  ifadelerini kullandı.

4 SENEDİR TRABZON’A GELİYORUM

Temel Delibaş, “Ben Trabzon’a Kıbrıs’tan geliyorum. Genellikle tek seyahat ediyorum. Trabzon’a 4 senedir gidip geliyorum. Trabzon’da gezmediğim yer kalmadı, restore edilen Boztepe ve Ganita’yı çok beğendim. Trabzon’a geldiğim süre boyunca çok güzel geliştiğini gördüm ama Maçka’da herhangi bir gelişme görmedim. Trabzon’un gelişmesine katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun” dedi

TRABZON’U ÇOK BEĞENİYORUZ

Ayhan Taşçı, “Trabzon’u çok beğeniyoruz, yeşilliğiyle, doğasıyla, deniziyle, ormanlarıyla, yaylalarıyla gerçekten eşsiz ve bulunmaz bir şehir, Arap turistlerin, yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir şehir olduğu için Trabzon’u çok beğeniyoruz. Bir Gaziantepli olarak bizde Trabzon’u seviyor, Trabzonspor’u da destekliyoruz. Restore edilen Ganita ve Boztepe’ye de gittik gerçekten çok güzel olmuş, Trabzon’un belediyesi gerçekten çok güzel çalışıyor ve daha güzel hizmetler de yapacaklarını söylüyorlar. Trabzon Boztepesiyle, Ganitasıyla tercih edilen bir şehir olmayı hak ediyor” şeklinde konuştu.

TRABZON TAM BİR CENNET

Selime Karamehmet, “Trabzon’da gezilecek çok yer var ama Araplardan, bilinçsiz bir toplumdan yana biraz sıkıntılı, Trabzon aslında tam bir cennet, dilerim ki bir sonraki nesil buraya sahip çıkar. Trabzon doğasıyla, deli dolu insanıyla kabuğuna sığmayan bir şehir, yeni nesil Büyükşehir Belediyesi olduğu için çok şanslı, o kadar güzel bir atmosfer olmuş. Trabzon Ganitasıyla, Boztepesiyle gerçekten çok güzel bir şehir sayamadığımız çok güzel birçok yeri var. Uzungölün yok olan bir tarihi var o yüzden ben Trabzon’un Ordu gibi olmasını isterim. Trabzon’dan tek isteğim bireysel silahlanmanın kaldırılması, Trabzon’un kıymetini gurbette yaşayınca daha iyi anlıyorsun” dedi.

TRABZONSPOR’UN MAÇLARINA BİLE GİTTİK

Fırat Kaya, “Iğdır’da Trabzon’a ilk defa geldim, Trabzon’un merkezinde ki birçok yer gezdik. Trabzon çok güzel bir şehir, Ganita ve Boztepe’ye gitme şansım olmadı inşallah başka zaman oralara da gideriz. Trabzon‘da Trabzonspor stadına, maçlarına gittik, Trabzon doğasıyla, insanıyla çok güzel bir şehir” açıklamasında bulundu.

AYŞE SANCAK