Canan Karatay uyardı! Tuvaletten bile daha kirli dikkat edin Canan Karatay uyardı! Tuvaletten bile daha kirli dikkat edin

Mevsimsel Rahatsızlıklarla İlgili Değerlendirme

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana'da TEKNOFEST’i ziyaret ettikten sonra basına önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle ekim, kasım ve aralık aylarında artan solunum yolu enfeksiyonları ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili olarak “Şu anda böyle bir anormal bir artışımız yok. Doğal durumda seyrediyor” dedi. Hava koşulları ve kapalı alanların etkisiyle hastalıkların yayılma ihtimalinin arttığını belirten Bakan, Türkiye’nin sağlık sisteminin anlık veri takipleri ile hastalıkları kontrol altında tuttuğunu ifade etti.

Hastalıkların Yönetimindeki Başarı

Bakan Memişoğlu, enfeksiyon hastalıkları ile ilgili anormal bir durumun olmadığını ve Türkiye’nin sağlık sisteminin bu tür durumlarla başa çıkma konusunda etkin olduğunu vurguladı. “Normal mevsimlik seyir halinde” diyen Bakan, sağlık alanında yürütülen uygulamalar ve sağlık hizmetlerinin etkili yönetimi sayesinde halk sağlığının korunduğunu açıkladı.

Aile Sağlığı Merkezlerinin Güçlendirilmesi

Aile sağlığı merkezlerinin önemine de değinen Memişoğlu, Türkiye’de bu merkezlerin güçlendirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi için çeşitli çözüm arayışları içinde olduklarını belirtti. “Temel sağlık, koruyucu sağlık, esasında hastalanmadan sağlığımızı yönetmek” ifadesiyle aile sağlığı merkezlerinin rolüne dikkat çekti.

Halk Sağlığına Katkı

Aile hekimleri, eczacılar ve sağlık çalışanlarının bu süreçteki katkılarına teşekkür eden Bakan, “Türkiye, birinci, ikinci, üçüncü basamağıyla gerçekten dünyaya model olmuş bir sağlık sistemine sahip” diyerek, Türkiye’nin sağlık alanındaki başarılarını gururla dile getirdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK