Geceleri başucuna su koyanlar dikkat! Bir daha sakın yapmayın Geceleri başucuna su koyanlar dikkat! Bir daha sakın yapmayın

Diyetisyen Akbeyaz'a göre, sıcak havalarda aşırı terlemenin önüne geçmek için tüketilen yiyecek ve içeceklere dikkat etmek büyük önem taşıyor. Ağustos ayının yüksek sıcaklıkları ile gün içindeki konforun etkilendiğini ve terleme problemlerinin arttığını belirten Akbeyaz, "Yediğimiz besinlerin bu süreçte çok önemli olduğunu biliyoruz. Bazı besinlerden uzak durarak terlemenin önüne geçebiliriz," dedi.

Özellikle çay ve kahve gibi kafein içeren içeceklerin terlemeyi artırdığını ifade eden Akbeyaz, bu içeceklerin kalp atış hızını artırarak kan basıncını yükselttiğini ve dolayısıyla terlemeye yol açtığını söyledi. Ayrıca, alkol tüketiminin de kan basıncını artırarak vücut sıcaklığını yükselttiğini ve bu durumun terlemeyle sonuçlandığını ekledi.

Uzman Diyetisyen Burcu Akbeyaz, terlemeyi azaltmanın yanı sıra sıvı alımının da gün boyu dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu olduğunu belirtti. Vücudun sıcaklığını düzenlemek için yeterli miktarda su tüketilmesinin önemine değinerek, sıcak yaz günlerinde sağlıklı ve dengeli bir diyetin yanı sıra yeterli hidrasyonun da kritik olduğunu vurguladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK