TATLI KRİZLERİ NEDEN OLUR?
Tatlı krizleri, çoğumuzun zaman zaman yaşadığı bir durum. Ancak uzmanlar, bu isteğin temelinde bağırsaklardaki kötü bakterilerin yattığını söylüyor. Vücut tatlıya ihtiyaç duymuyor, aksine bağırsak mikrobiyotasındaki kötü bakteriler, tatlı tüketimini artırarak çoğalmak istiyor.

TATLI YERİNE NEDEN TURŞU YEMELİYİZ?
Turşu, probiyotik açısından zengin bir besindir. Bu probiyotikler, bağırsaktaki iyi bakterileri desteklerken kötü bakterilerin çoğalmasını engeller. Bu sayede tatlı isteği azalır ve bağırsak sağlığı korunur. Uzmanlar, tatlı krizleri anında bir kaşık turşu yemenin tatlı isteğini bastırabileceğini belirtiyor.

PROBİYOTİKLERİN FAYDALARI
Probiyotikler yalnızca tatlı krizlerini engellemekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlar. Bağırsak sağlığı, ruh halimizi, enerjimizi ve hastalıklara karşı direncimizi doğrudan etkiler.

Eklem Ağrılarının Doğal Düşmanı: Şeytan Pençesi’nin Şaşırtıcı Faydaları Eklem Ağrılarının Doğal Düşmanı: Şeytan Pençesi’nin Şaşırtıcı Faydaları

TATLI KRİZLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN İPUÇLARI

  • Turşu, yoğurt ve kefir gibi probiyotik içeren gıdalar tüketin.
  • Karbonhidrat yerine protein ve lif ağırlıklı beslenmeye özen gösterin.
  • Susuzluk tatlı isteğini artırabilir. Bol su için.
  • Uyku düzeni kötü bakterilerin artmasını önler. Yeterince dinlenmeye dikkat edin.
Kaynak: KARAR