Temizlik yapan birçok kişi, kullandıkları ürünlerin köpürmesinin temizlik etkinliğini artırdığına inanıyor. Ancak alanında uzman kişiler, bu durumun gerçeklerle çeliştiğini ifade ediyor. Prof. Dr. Ağar, temizlik ürünlerinin köpürmesi veya sulu olması gibi özelliklerinin kaliteyi belirlemediğini açıkladı.

Ağar, “Eğer ürün, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen aktif maddeleri içeriyorsa, köpürmesi veya köpürmemesi kaliteyi etkilemez. Özellikle çamaşır ve bulaşık deterjanlarında köpürme istenmez; çünkü bu, kalıntı bırakma riskini artırır. Ancak yağ çözücülerde köpük istenebilir, çünkü bu durum etkinliği artırır” dedi.

Güvenilir Gıda İçin Sıkı Denetim Süreci!  Bakan Yumaklı: "Tüketicinin Güvenilir Gıdaya Ulaşması En Doğal Hakkıdır" Güvenilir Gıda İçin Sıkı Denetim Süreci! Bakan Yumaklı: "Tüketicinin Güvenilir Gıdaya Ulaşması En Doğal Hakkıdır"

Kıvamlı ürünlerde kullanılan tuzların miktarının kaliteyi belirlemediğini vurgulayan Ağar, “Bazı ürünlerde kıvam verici maddeler eklenerek istenen kıvam elde edilir. Daha fazla köpürme, daha fazla temizlik anlamına gelmez. Bu tamamen yanlış bir inançtır” diye ekledi.

Kaynak: İHA