Trabzonspor’dan umudum da, endişem de var. Umudum, orta sahanın güçlendirilmesi. Endişem ise Abdullah Avcı’nın elindeki alternatifli kadro! Bir teknik adam için yokluktan kadro yapmak kolaydır da bolluktan kadro kurmak zordur. Bunun örneklerini gördük.

Avcı, Trabzonspor’da 4.senesini çalışacak ama halen kadro istikrarı konusunda bir güvenilirliği yok.

Oysa takımların başarısındaki en önemli özellikleri, istikrarlı olmalarıdır. Trabzonspor Şampiyonluğa giderken istikrarlı kadrosu vardı.

O kadroyu da Abdullah Avcı dağıttı. Şimdi Abdullah Avcı’ya testi kırılmadan yol gösterelim.

Mehmet Can’ın babası ile konuştuk. Berat Özdemir’in Radyo Spor’a verdiği beyanatını okuduk.

Can’ın babası, ‘Oğlum ilk maçlarda gayet etkili idi. Çıkışlar da yapıyordu. Sonra Nne oldu da durdu. Hocası öne çıkma diyordu.’

Berat ise, ‘Ben Gençlerbirliği takımında hücum da oynadım ve başarılı oldum. Hocamız beni belli kalıplarda oynattı.’ mesajını verdi.

Yeni sezon için Abdullah Avcı taraftara önemli mesajlar verdi: ‘Agresif ve hücum futbolu oynayacağız’

Bunu bekliyoruz.

Ve bir hatırlatma da yapıyoruz.

Sayın Avcı, İspanya’yı izledin mi?

Fransa sahada topu göremedi. Eğer topa sahip olacaksak böyle olacağız.

Paslaşmaya savunma, orta saha ve hücum aynı anda katılacak.

GÖÇMENLER FİNALİ

İspanya’yı da, İngiltere’yi de finale taşıyan isimler bu ülkelere göçmen olarak gelmiş ailelerin çocukları. İkisi de genç ve yıldız adayı. Göçtükleri ülkelerde hep dışlandı ve ötekileştirildiler. Onlar ayakta kalabilmek için akranlarından fazlasını yapmaya çalıştılar. İşte Jamal İspanya’yı finale taşıyan 17 yaşındaki çocuk. O çocuk futbol efsanesi Messi’nin ellerinde.

FAROZ’DA FORMA VE KOMBİNE ZİRVESİ

Organizasyonu İbrahim İskender’e bıraktığımızda ekibi eksiksiz olarak topluyor. Bu kez buluşma noktası Faroz Şahbazoğlu idi. Yenilenmiş çok daha ferah bir yer olmuş. Trabzonspor’un iki yöneticisi, Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli ile birlikte Mali Sayman Sami Karaman da masada. Bu iki yönetici tam 1’er milyon TL verdi ve formalarını aldılar. Büyük fedakarlıkla çalışıyorlar. Güzel insanlar Aziz Bahadır, Sami Karaman, Ali Haydar Gedikli, İbrahim İskender, Özkan Öztürk, Dr.Seyit Hisoğlu, Efkan Sayitoğlu, Sebahattin Alemdar sohbete başlayınca localar ve kombineler hemen gündeme geldi. Masadaki isimlerin tamamı her yıl kombinesini ve formalarını alırlar. Bu yıl da öyle olacak. Trabzonspor yöneticileri Karaman ve Gedikli taraftara da çağrı yapıyorlar, ‘Forma satışında hedefimiz 200 bin forma. Bunu başardığımızda kulübümüzün kasasına 400 milyon TL para girmiş olacak. Onuachu’yu bekleyen taraftarımız bu desteği vermeli.’

Trabzonspor şu ana kadar transfere 1 milyar TL harcadı. Transfer devam edecek ve kadroya en az 3 oyuncu daha katılacak. Trabzonspor’un borcu artacak. Ancak hem Gedikli hem de Sayman Karaman’ı yönetici olduktan sonra ilk kez bu kadar rahat gördüm. Önemli gelir kaynakları var. Bu kaynaklar üzerine kafa yoruyorlar.

Kartal projesinden Trabzonspor’a 2 milyar TL’lik bir gelir bekleniyor..Trabzonspor, Papara  şirketi ile yaptığı anlaşmadan da kaynak almaya devam edecek. Trabzonspor Başkanı ve yönetimi Aralık ayındaki kongreye borcu 5 milyar TL seviyesinden 2 milyar TL’ye kadar indirerek girmek istiyor.. Güçlü bir Trabzonspor için haydi desteğe. Hem kombine hem de formanızı alın güçlü Trabzonspor’u kurun

ALİ KEMAL-BARIŞ ALPER

Milli takımın ve Galatasaray’ın yıldız ismi Rizeli Barış Alper Yılmaz’ın hikayesi de ilginç. Barış Alper Yılmaz, Ankara Demirspor’da Bahattin Güneş’in öğrencisi idi. Barış Alper, Ankara Demirspor’dan Keçiörengücü’ne gidiyor.

Oradan da Galatasayar’a. Keçiörengücü’nde oynarken Trabzonspor da gündemine alıyor. Trabzonspor’dan tam 2 milyon Euro isteniyor. Barış Alper Yılmaz Hollanda maçında dünyanın en güçlü savunmacısı Wan Dijik’ı çok zor durumda bıraktı. Tıpkı Türkiye ile Batı Almanya maçında Ali Kemal Denizci’nin Franz Beckenbauer’i zorladığı bu pozisyonda olduğu gibi.

UMUT’A ŞANS VERİN

Trabzonspor, son 3 sezondur transfer ettiği santraforlardan yana şanslı idi. Sörloth, Cornelius ve Onuachu. Trabzonspor’u hem şampiyonluğa taşıdılar hem de yukarılarda tuttular. Trabzonspor bir de alternatif golcü aldı. Ama Kasımpaşa takımında gol kralı olan Umut Bozok geçen sezon Trabzonspor forması ile sadece bir iki gol attı.

Fakat Ziraat Türkiye Kupası maçında attığı gollerde gördük ki gol vuruşu var. Gol kokusunu da alıyor. Trabzonspor Augustin, Tomas Jun, Lange gelişmelerini yaşadı. Diyorum ki, Umut Bozak’a bu sezon süre verilmeli ve oyunda tutulmalı. Kendine gelecektir.

‘GÜNGÖR HOCAM SAHİP ÇIKAR’

Trabzon Amatör futbolunda Bilal Altıntaş hep çileye talip oldu. Sıkıntılar çekti. Ama oyuncu yetiştirmekten de geri kalmadı. Şimdi de yeni Akademi Sorumlusu Güngör Şahinkaya’ya mesajı var: ‘Adamı olanlar görev aldı, futbolu bilenler ve gençlere emek harcayanlar kenarda bekliyor. Görev istiyorum.’ dedi.

BİRAZ DA NOSTALJİ

İdmanocaklı üç Suat aynı karede.