TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU konu ile ilgili olarak IPARD II 13. Çağrıda Türkiye genelinde toplam 20 Milyon Avro (yaklaşık 600 Milyon Türk Lirası) hibe dağıtılacağını ifade etti.
Çağrı kapsamında destek verilecek 2 ana sektörün;
1- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)
Süt Üreten Tarımsal İşletmeler
Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler
Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler
Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler
(Bu başlıklar altında yapılacak yatırımlara %60-%80 oranında hibe desteği ve yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda %20 oranında KDV muafiyeti sağlanacaktır.)
2- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (103)
Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
olduğunu belirten Aydoğdu, bu başlıklar altında yapılacak olan yatırımlara ise %50-%60 oranında hibe desteği verileceğini, aynı zamanda yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda %20 oranında KDV muafiyetlerinin olacağını söyledi.
Trabzon’un kalkınması adına büyük bir fırsat olan TKDK 13. Başvuru Çağrı ilanının proje kabullerinin hayvancılık sektöründe 4 Eylül 2023 tarihinde başlayıp 26 Eylül 2023’e kadar, işleme sektöründe 18 Eylül 2023 tarihinde başlayıp 10 Ekim 2023’e kadar devam edeceğini beyan eden İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU, ‘’Trabzon’un bu desteklerden maksimum düzeyde faydalanmasını istiyoruz. Bu sebeple yatırım yapmak isteyenleri vakit kaybetmeden bilgi almaya davet ediyorum. Gelin ilimizi beraber kalkındıralım. Proje Başvuru Çağrı ilanının başta Trabzon yatırımcıları olmak üzere tüm yatırımcılarımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.
Haydi Trabzon. Şimdi proje zamanı’’ diye konuştu.