Trabzon’un Eski Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu Son Yolculuğuna Uğurlandı Trabzon’un Eski Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tören Detayları

23 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’de Trabzon Büyükşehir Belediyesi binası önünde Karakullukçu için bir tören gerçekleştirilecek. Ardından, öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından merhum Karakullukçu, Sülüklü'deki aile kabristanında defnedilecek.

 Orhan Karakullukçu kimdir?

Lisans ve yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nde yaptı. Trabzon İdmanocağı SK genç takımı ve İTÜ Spor Kulübü'nde futbol oynadı. Kamu’da çalışma hayatına 12 Ocak 1963 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nde başladı. Trabzon'da kurulacak çimento fabrikasının sorumluluğunu aldığı 1966 yılına kadar Karayolları'nda çalıştı. Ocak 1968 tarihinde Doçent olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. 1973 yılında Trabzon belediye başkanı olmak için görevinden ayrıldıysa da ön seçimlerde seçilemedi. Sonraki yıllarda Ticaret ile uğraştı. 1984-1989 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Trabzon belediye başkanlığını icra etti. Sonraki 5 yıl TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Muhabir: AYŞE SANCAK