İsrail’in Katliamları Unutulmayacak

İbrahim Kara, 2023 yılında başlayan katliamların, dünya tarihinde eşi görülmemiş bir vahşet olduğuna vurgu yaptı. Kara, “Bir yıl önce Filistin’in Gazze bölgesinde, yüz yılı aşkın bir süredir devam eden işgal ve on altı yıldır süren tam ablukanın ardından Mübarek Mescid-i Aksa’da gelinen tehlikeli son duruma haklı bir tepki olarak 'Aksa Tufanı Harekatı' başlamıştır” dedi.

Rize'de kadına şiddete karşı protesto ilgi görmedi Rize'de kadına şiddete karşı protesto ilgi görmedi

Filistinlilerin Yaşadığı Zulüm

Kara, Filistinlilerin topraklarının zorla ele geçirildiğini ve yaşam haklarının hiçe sayıldığını belirterek, “Milyonlarca Filistinli tehcir edilmek zorunda bırakıldı. Zulme karşı gelenler, öldürülerek geride kalanların susturulacağı düşünülmüştür” ifadelerini kullandı. Gazze’de 17 yıldır süren insanlık dışı ambargonun 2 milyon 350 bin Filistinliye hayatı zindan ettiğine dikkat çekti.

Direniş ve Mücadele

Kara, Gazze halkının bu zorluklara karşı müthiş bir direniş gösterdiğini ve 7 Ekim 2022’de İşgalci Siyonist İsrail’in tarihinde en büyük yenilgisini yaşattığını söyledi. “Aksa Tufanı Harekatı’nın en önemli nedeni, Mübarek Mescid-i Aksa’daki son durumdur. Mescid-i Aksa, 2 milyar Müslüman için ilk kıblemizdir ve şu anda büyük bir tehlike altındadır” diye ekledi.

Siyonist İşgal ve Bölgesel Tehdit

Kara, Siyonist işgalcilerin hedeflerinin, Mübarek Mescid-i Aksa’yı yıkmak ve yerine iddia ettikleri Süleyman Tapınağı’nı inşa etmek olduğunu belirtti. İşgalcilerin faaliyetlerine engel olmak için Filistinli kardeşlerin fedakarlıklar yaptığını ifade etti.

Kara, “Siyonist işgalci İsrail ve ona destek veren ABD başta olmak üzere diğer batılı ülkeler, Filistin’in haklı direnişini bastıramadıkları için dünyanın en büyük silahlarını kullanmaya devam ediyorlar. Aksa Tufanı Savaşı’nda bugüne kadar 52 binden fazla şehit verildi ve 97 bin kişi yaralandı. Gazze’de hayatını kaybedenlerin yüzde 70’inin kadın ve çocuk olması, işgalcilerin soykırımı amaçladığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞE SANCAK