Yılmaz, şunları kaydetti: "Hastalar nerede yaşarlarsa yaşasınlar pratik, güvenilir, özenli ve gizlilik ilkesine uygun sağlık hizmeti almaya ihtiyaç duyarlar. Hastalarımız kendi evlerinden telefonla veya online yöntemlerle başvuru yapabilirler. Hastaların şikayetleri doğrultusunda uygun branş hocalarının katılımıyla tüm olası tanı ve tedavi seçenekleri gözden geçirilerek uygun tedavi yöntemleri belirlenmektedir."
Projenin Başarısı: Projeyle 628 hastanın tanı ve tedavileri akademik tıbbi konseylerde değerlendirildi. Prof. Dr. Yılmaz, "Bir yıllık sürede yurt dışından çoğunluğu Gürcistan, Hollanda ve Almanya'dan olmak üzere 73 hasta ve ülkemizden çoğunluğu İstanbul, Rize, Trabzon ve Erzincan'dan olmak üzere 628 hastanın tanı ve tedavileri akademik tıbbi konseylerde değerlendirildi. Konseylerde hastaların şikayetleri, laboratuvar ve radyolojik tetkikleri birlikte değerlendirilip tanı ve tedavi önerilerinde bulunuldu. Konsey sonucundaki önerilere göre gerek ek tahlil ve gerekse de tedavi için hastaneye gitmesi gereken hastaların en yakın sağlık kuruluşlarına randevuları alınarak yönlendirilmeleri sağlandı" dedi.
Eğitimde Devrim: Prof. Dr. Yılmaz, "İlerleyen günlerde bu konseyleri öğrencilerimize de açarak tıp eğitimi kapsamında gerek tıp fakültesi öğrencileri ve gerekse de asistanlarımızın deneyim kazanmalarını sağlayacağız. Birçok branşı ilgilendiren sağlık sorunlarına tanı konulamamış olup hastalığını akademik konseyde değerlendirilmesini isteyen hastalar, tanı konulmuş ancak ikinci bir görüş almak isteyen hastalar ve mevcut sağlık sorunlarını hastaneye gitmeden alanında uzman akademik kariyeri olan bir hekime danışmak isteyen hastalar dünyanın neresinde yaşıyorlarsa yaşasınlar +905306120661 numaralı telefonu arayarak veya [email protected] adresine mail atarak veya mdstar_akademi Instagram adresine mesaj yazarak veya KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları polikliniğine randevu alarak bizzat başvurabilirler" ifadelerini kullandı.