Teşkilat olarak istifa ettiklerini basın açıklamasıyla duyuran Ortahisar Yönetimi, seçim öncesi ve sonrası yaşanan süreçte koltuk değneği ile yönetici ve vekil olma hayalleri kuran bir teşkilatlanma yapısının olduğunu vurguladı.
Liyakatli bir yapının herkesi cezbedeceğine inandıklarını kaydeden Ortahisar Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"15.11.2020 tarihinde DEVA Partisi Ortahisar ilçe Başkanlığı kurucusu olarak başladığımız politika hayatımıza, 04.06.2022 tarihinden itibaren seçilmiş ilçe başkanı ve yöneticileri olarak devam etmekteyiz.
Ortahisar İlçesini kuran çoğu daha önce siyasi bir faaliyette bulunmayan kişilerden oluşmaktadır. Bizler siyaseti gelecek nesiller için meşru zeminde yapacağımıza, haklılığımız ile dönüştürmeye çalıştığımıza, dönüşmeyeceğimize, kişisel kazanımları hedef alan bir anlayışa asla izin vermeden bireysel edinimler kazanmak/kazandırmak olmadan politika yapacağımıza söz vermiştik.
Biz; kendimizi zaferden değil seferden mesul kılarak bu yola çıktık.
Tüm Anadolu’da olduğu gibi Trabzon'da da çoğu kişinin devlette işi, yakını, eşi dostu var.
Devlet olma kavramının hükümetleştirildiği bu dönemde, muhalif olmak zor ve bedeli ağırdı. Kişisel yatırımlardan uzak, nefsini terbiye etmiş, haksızlıklarla boğuşan, kardeşliği öne alan, saran, sarmalayan, ülkesinin ve çocuklarımızın geleceğini düşünen, hakkaniyetli, liyakatli bir yapının herkesi cezbedeceğine inananlardanız.
Kendimizi sorumlu hissederek bu yola girdik ve bu yapının nasıl işlediğini de ayrıca tecrübe ettik. Yanlış bir başlangıçla doğru düzgün sonuç alamazsınız! Yanlış temelin üzerine sağlam bir yapı konduramayacağımız için, Karadeniz'in en büyük ilçelerinden ve birçok ilden büyük olan, Ortahisar ilçemizin; çalışanı, yönetici ve aynı zamanda lideri olarak vasıflarımızı azami düzeyde kullanarak fedakârca doğru temeller üzerinden inşası için başarılı olma mücadelesi verdik.
Kurucu ilçe yöneticileri olarak; Ortahisar İlçe Başkanlığını yeniden teşkil edilmesi için; 27/04/2022 Tarihli 2022- 173 sayılı yazı ile Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu 26/04/2022 tarihli 94 nolu kararı ile görevlendirmemiz yapılmıştı.
Yapılanma 04.06.2022 tarihinde tamamlanarak, olağandışı yapılan kongre ile yeni ilçe yönetimini teşkil etmiştik. Yönetimsel ve siyasi birçok sıkıntıları göğüsleyerek elimizden geldiğince, cürmümüzün yettiğince, aldığımız görevi yapmaya çalıştık.
Dik durduk, seçim sürecini atlattık, çıkan sonuçtan da kendimizi sorumlu tuttuk. Ancak ülkemizin geleceği için; demokrasi, hukuk, istişare, ortak akıl, liyakat vb. değerlerin ön planda ve klasik siyasi zihniyetten farklı olduğu kanaatini oluşturan Sayın Ali Babacan ile yol yürümeye karar vermiş iken, seçim öncesi ve sonrası yaşanan süreçte koltuk değneği ile yönetici ve vekil olma hayalleri kuran bir teşkilatlanma yapısında olduğu anlaşılmıştır.
Mücadelemiz DEVA partisinin üçüncü bir yol olması idi. Derdimiz doldurulacak koltukların kimlerin olacağı veya vekil sayısının ne kadar olacağı değildi. Ülkemizin yönetimsel olarak yozlaşmışken, adalet, hukuk ve ferasetten uzaklaşmışken iktidar olmaktı, ülkeyi normallerine döndürmekti,
Bu şartlarda gerek kendim gerekse yönetimimdeki arkadaşlarım:
Şahsi beklenti içinde olmadan; liderine, kurucularına, parti tüzüğüne güven ve inancımız,
Kuruluş ile verilen mücadele, emek, başlangıç amacına dirayetli uygun duruş sergilemek, bölgede itibar kazandırmak gerekçeleri ile süreci elimizden geldiği kadar yürüttük.
DEVA Partisi Ortahisar ilçe yöneticileri olarak bugün itibari ile istifa ediyoruz.
Bu süreçte destek veren il-ilçe yörecilerime, diğer teşkilat üyelerine ve Ortahisar halkına teşekkür ediyoruz. Dönüştürmeye çalıştıklarına dönüşmeyeceğini vaat eden bir yapı, bazı gurup ve yapıların payandası olmuş, dönüşmeyeceğiz denilene dönüşmüştür.
Rövanşist bir tutumla yönetime adaylıklarını ilan eden kişisel çıkarım odaklı hukuk tanımaz yöneticiler ile yol yürüme imkânımız kalmamıştır. 04.06.2022 tarihinden beri yürütmekte olduğumuz, birilerine veya birtakım yapılara payanda olmak arzusunda olmayan deva partisi ortahisar ilçe yöneticileri olarak bugün itibari ile istifa ediyoruz.
Politika; uygun konjonktür, geniş zaman ve sabır ile uzun soluklu uğraş olduğu, ancak meslek olmadığı bilinci ile vatandaşlık görevlilerimizi yerine getirerek ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.”