ÖZBEKİSTAN’DA YATIRIM İMKANLARI TANITILDI

Toplantı, Trabzon’un turizm ve sanayi potansiyelini tanıtan kısa film gösterimi ile başladı. Ardından, TTSO Başkanı Erkut Çelebi yaptığı konuşmada, Özbekistan’ın zengin yeraltı kaynakları, verimli tarım arazileri ve pamuk üretiminde dünya beşincisi olan güçlü bir tarım ülkesi olduğunu belirtti. Çelebi, Özbekistan’ın keşfedilmeyi bekleyen bir yatırım cenneti olduğunu ve Türkiye’den Özbekistan’a doğrudan uçuşların artmasının ilişkileri daha da güçlendireceğini vurguladı.

“ÖZBEKİSTAN TURİZMCİLER İÇİN BİR FIRSAT”

Çelebi, Özbekistan’ın turizm ve otelcilik sektörü için büyük bir fırsat sunduğunu ifade ederek, ülkedeki yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Özbekistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 4 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.

BÜYÜKELÇİ AZAMHOCAEV: “ÖZBEKİSTAN’DA 2 BİNDEN FAZLA TÜRK ŞİRKETİ VAR”

Toplantıda konuşan Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaretin geliştiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Azamhocayev, Özbekistan’da 2 binden fazla Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini ve bu şirketlerin ülkedeki ekonomik kalkınmaya büyük katkı sağladığını belirtti.

“ALTIN VE DOĞALGAZ ZENGİNİ BİR ÜLKE”

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Özbekistan Başkonsolosluğu Müsteşarı Maşrab Mamirov, ülkedeki zengin doğal kaynaklar, uygun yatırım koşulları ve vergi muafiyetleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Özbekistan’ın altın, doğalgaz, bakır, uranyum ve gümüş gibi zengin madenlere sahip olduğunu ifade eden Mamirov, düşük işgücü ve enerji maliyetlerinin yatırımcılar için cazip fırsatlar sunduğunu belirtti.

ÖZBEKİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDA GÜÇLÜ BAĞLAR

Toplantının sonunda, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da ileriye taşımak amacıyla hediye takdimleri yapıldı. Özbekistan’ın sunduğu iş olanakları ve yatırım fırsatları hakkında detaylı bilgilendirme yapılan toplantı, iş dünyası için önemli bir köprü niteliğinde oldu.

Muhabir: AYŞE SANCAK