Kaya Parçaları Evini Yıktı, Torunlarıyla Mağaraya Kaçtı

Gençağa Yetim’in evi, dev kaya parçalarının yamaçtan kopup kolonlarına çarpması sonucu büyük hasar aldı. İki otomobili kullanılamaz hale gelirken, ahırdaki iki hayvanı telef oldu. Yetim, yaşadıkları dehşeti şöyle anlattı: "Dere yatağından taşarak arabalarımı aldı, dev kayalar ise evimi yıktı. Torunlarımı alıp yakındaki bir mağaraya sığındık. Daha önce de sel yaşamıştık ama bu kadar büyük değildi. Şimdi kendi imkanlarımızla temizlik yapıyoruz.”

İlkokul ve Sağlık Evi Toprak Altında Kaldı

Cari Açık Düşüşte: Ticaret Bakanlığı İthalatı Kontrol Altına Alıyor Cari Açık Düşüşte: Ticaret Bakanlığı İthalatı Kontrol Altına Alıyor

Yeşilköy Mahallesi'nde bulunan Şehit Haydar Arslan İlk ve Ortaokulu ile sağlık evi, sel sularının getirdiği taş ve topraklar nedeniyle toprağa gömüldü. Okulda eğitim geçici olarak durduruldu, belediye ekipleri temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

"Malzemelerimin Su Altında Kaldığını Görünce Ağladım"

Mahalle sakinlerinden Kezban Özbakır da sel felaketinden büyük zarar gördü. Evine giren sel sularının tüm eşyalarını yok ettiğini belirten Özbakır, “Büyük bir korku yaşadık. Kapımızı kilitleyip kaçtık. Malzemelerim su altında kalınca gözyaşlarımı tutamadım” dedi.

Çaresizlik İçinde Kurtuluş Arayan Aileler

Fındıklı Mahallesi’nde yaşayan Havva Özbakır ise üç çocuğunu alarak eski evlerine kaçtı. Maddi zararlarının büyük olduğunu dile getiren Özbakır, “Evin içi tamamen su ve çamur doldu. Okulumuz da toprak altında kaldı. Şükür ki can kaybı yaşanmadı. Allah yardımcımız olsun” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN