Trabzonspor sadece İstanbul takımlarını mağlup ettiği ve şampiyonluklara gittiği için büyük değil. Trabzonspor onu seven taraftarlarının gönlünde asla başka bir aşk olmadığı için büyük. Nerede olursa olsunlar, Avrupa da, Amerika da bu sevgileri asla bitmez. Bugün size Trabzon Şalpazarlı olan ve Kocaeli’nde oturan Ali Osman Bayram’ın hikayesini anlatacağım.

Ali Osman Bayram, Koah hastası. Ama düşmüş değil, eşi de kanser tedavisi görüyor.

Ali Osman Bayram anlatıyor: ‘Bizi ayakta tutan en büyük etken Trabzonspor. Trabzonspor kazandığında ilaç almamıza gerek yok. Bizim gıdamız da ilacımız da o oluyor.’

İzmit’te oturan Ali Osman Bayram ‘size sürpriz yapacağım’ demişti. Kocaeli’nden uçak seferleri olmadığından Sabiha Gökçen Havalimanına geçti ve oradan uçağa binerek memleketine geldi. Omuzunda bir çanta elinde poşet var. Kocaeli pişmaniyesi ve simitlerini getirmiş. Diyor ki, ‘Bu simitleri sipariş verdim ve fırında bekledim. Pişti, aldım uçağa götürdüm’

Ali Osman Bayram, Vakfıkebir’de bir otele yerleşti. Yaylaya çıkmak çok istedi ancak hastalığı sebebiyle yüksek rakımda nefes zorluğu çekmesi sebebiyle sadece Mezeraltına kadar çıkabildi. Dostlarını ziyaret etti ve sonrasında da Yine Kocaeli’ne döndü.

O forma istemiyor, bedava kombine peşinde de değil. Trabzonspor yöneticilerine bir çağrısı var. Diyor ki, ‘Türkiye’nin sayılı boya ustalarından birisiyim. Onlarca siyasetçinin ve rektörün evlerini boyattım. Nwakaeme geri döndü. Onun oturacağı evi ücretsiz boyatmak isterim. Yeter ki bana haber versinler.’

Ali Osman Bayram abimize teşekkür ediyor ve Trabzonspor ile birlikte nice başarılar diliyoruz.

İNADINA BORDO-MAVİ

Bir hikaye de Diyarbakır’dan aktaracağım. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde İtfaiye Şube Müdür vekili iken DEM Parti geldikten sonra Dicle ilçesine sürülen ve Bordo-Maviye boyattığı İtfaiye Müdürlüğü binasının renkleri silinen Nedim kardeşimiz yılmıyor. Nedim iki evladı ile birlikte evraklarını hazırladı ve Trabzonspor’a üyelik için kargoya verdi. Gönderi belgelerini de bize ulaştırdı. Ayrıca alışverişlerini Papara Kart ile yapmak için kartlarını da aldı.

Diyarbakır’da kızı ile 15 Temmuz etkinliklerine Trabzonspor forması ile birlikte katılan Nedim, Vali Murat Zorluoğlu’nun da dikkatini çekti. Ayrıca Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’nun eşi Sevcan hanımla birlikte sohbet etti, kızını tanıştırdı. Trabzon’dan ve Trabzonspor’dan Diyarbakır’a kim giderse onu mutlaka karşılayan ağırlayan Nedim’e misafirperverliği için teşekkür ediyoruz.

NASIL BAŞLARSA ÖYLE GİDER!

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, en az 3 transfer daha yapacaklarını anlattı. Başkana güveniyoruz. Ancak, Avrupa maçı geldi, çattı. Trabzonspor stoper, Onuachu ve sağ bek işini hala çözebilmiş değil. Futbolda nasıl başlarsan öyle gider. Kazanırsın onun moral kondisyonu direncinizi artırır. Mağlup olursunuz onun moral bozukluğu direncinizi kırar. O nedenle Lig öncesinde Trabzonspor Avrupa maçlarında turu bulmalı ki, lige de moralli başlasın. Trabzonspor taraftarı Onuachu kadroya katılmadan rahatlamayacak. Onun için tüm camia fedakarlık yaparak bu oyuncuyu kadroya katmalıdır.

TFF SEÇİMLERİ ÜZERİNE

Servet Yardımcı ani bir kararla UEFA görevlerinden ve TFF adaylığından istifa etti. Neden? Siz UEFA İcra Kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olacaksınız ve çok kritik bir Hollanda maçı öncesinde en önemli oyuncumuz semboller üzerinden UEFA cezaya çarptırılacak ve siz bunu engellemeyeceksiniz, sonra da TFF Başkanlığına aday olacaksınız! Bunu Reis kabul eder mi? Rizeli de olsanız etmez ve etmedi de. Ben bu yazıyı yazarken TFF seçiminde divan oluşturuldu ve muhtemeldir ki Büyükekşi yeniden kazanacak.

Çünkü seçimden önce alt liglerdeki kulüplere Federasyondan para yağmış. Süreç içinde Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu zorluklar yaşadı. Televizyonda sordular. 2011 şampiyonu kim? O da Trabzonspor diyerek Fenerbahçe’nin şike yaptığını ifade etti. Fenerin oyları için kendi camiasına sırt dönmedi. Seçimler kazanmak ve kaybetmek üzerine kuruludur. Hacıosmanoğlu uzun süredir ayrı kaldığı futbol paydaşları ile yeniden buluşmuş oldu.

KANDAZ’IN MİSYONU

Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Hasan Kandaz, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın Köşk’ten kapı komşusudur.

Hem yıllarca yaşadığı Pazarkapı Mahallesi hem de her yaz ailesi ile birlikte çıktığı ve son yıllarda sürekli oturduğu Atatürk Köşkü’nün tarihini ezberleyen Kandaz’dan bir fotoğraf geldi. Kandaz diyor ki, ‘Atatürk köşkünün orijinal tarihi kapıları ortada yok. Nerede olduklarını bulup geri getireceğim’ Sevgili Hasan biz köşkün kapıları olarak bu kapıları biliyoruz, başka kapılar varsa onları gerçekten merak ediyoruz.

SPOR, SİYASET, HUKUK ÜÇGENİNDE DOLU DOLU BİR YAŞAM

(TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ve Rize Barosu Eski Başkanı Av. Hüseyin Karaahmetoğlu hayatı ve hatıraları bir kitapta toplandı. Fatih Sultan Kar tarafından kaleme alınan Dik Duran Dik Duran Diklenmeyen Adam Av. Hüseyin Karaahmetoğlu isimli kitapta ayrıca Karaahmetoğlu’nun PFDK Başkanlığından el çektirilme sürecine, iftiralara genişçe yer veriliyor.  Bir söyleşi tarzında hazırlanan kitap Dostlardan Gelenler / Hatıralar, İftira ve Şiirler başlıkları altında üç bölümden oluşuyor.

Birinci Bölümde Dostlardan gelenler / Hatıralar başlığı altında Fatih Sultan Kar, Yargıtay Onursal Daire Başkanı Hamdi Yaver Aktan, Karaahmetoğlu’nun çocukluk arkadaşı Prof. Emin Gürses, İş İnsanı Mehmet Çifteoğlu, Devlet Eski Bakanı Mehmet Sevigen, Rize Eski Baro Başkanı Av. Ateş Hatinoğlu, Gazeteci M. Tahir Kum, Gazeteci İsmail Er, Gazeteci Yusuf Turgut, Gazeteci Atilla Türker, Gazeteci Adnan Aybaba, Gazeteci Selahattin Bakır’ın yazılarına ve Karaahmetoğlu’nun hayatına dair bilgilere yer verildi.

MUHTEŞEM DÖRTLÜ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Spor Salonu önü. Üniversite Basketbol müsabakaları. Salona girmeden önce, Soldan Sağa, Dr.Atilla Yılmaz(Şimdi Beylükdüzü Belediye Meclis Üyesi) Kamil Ataman, Trabzon Basketbol antrenörlerinin efsane ismi Engin Kamber ve KTÜ Tıp Fakültesi öğrencisi bugünün Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu. Öğrencilik yıllarının tüm samimiyeti ile birlikteler.