Trabzonspor, transfer çalışmalarında hız kesmeden devam ediyor. Karadeniz devi, Nijeryalı golcü Paul Onuachu için Southampton’a satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sundu. Bordo-mavililer, yıldız oyuncu için tüm şartları zorluyor.

Hedefteki İsim: Paul Onuachu
Trabzonspor, geçen sezon 1.5 milyon euro’ya kiraladığı 2.01 boyundaki kule santrfor Paul Onuachu için yeniden Southampton’ın kapısını çaldı. Geçen sezon Afrika Uluslar Ligi ve sakatlıklar nedeniyle ligde sadece 21, toplamda 25 maçta sahaya çıkan Onuachu, bu periyotta 17 gol ve 4 asistle dikkat çekti. Bordo-mavililer, iki kiralama teklifinin reddedilmesinin ardından bu kez satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sundu.

TFF 2024-2025 Sezonu Hakem Listelerini Açıkladı! TFF 2024-2025 Sezonu Hakem Listelerini Açıkladı!

Southampton'ın Tek Seçeneği Trabzonspor
Onuachu'nun 'İlle de Trabzonspor' tavrı nedeniyle, Southampton bonservis ücretini 15 milyon euro’dan 10 milyon euro’ya çekmek zorunda kaldı. Trabzonspor’un 7 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 25 pay önerdiği iddia ediliyor. Kulüplerin anlaşmasını bekleyen Onuachu, bu süreçte Trabzonspor’un şortuyla antrenmanlarına devam ediyor. Bu gelişmelerle birlikte Trabzonspor yönetimi, transferin gerçekleşeceği konusunda umutlu. Yakın zamanda Southampton’ın bu transfere ‘Evet’ demesi bekleniyor.

Onuachu'nun Kariyeri ve Ücreti
Paul Onuachu, Genk’te 19 maçta 16 gol attıktan sonra devre arasında 18 milyon euro’ya Premier Lig ekibi Southampton’a transfer olmuştu. Ancak İngiliz ekibinde beklentileri karşılayamayan Onuachu, sezonun ikinci yarısında 11 maçta gol atamadı. Southampton’ın küme düştüğü sezon sonrası, Onuachu’nun Trabzonspor’a dönme isteği de görüşmeleri hızlandırdı. 30 yaşındaki yıldız, bu sezon 1 milyon 750 bin euro maaş alırken, Trabzonspor’dan daha yüksek bir rakam talep ediyor.

Nwakaeme'den Müjde
Trabzonspor’un Nijeryalı yıldızı Nwakaeme, Macaristan kampında Paul Onuachu ile ilgili konuştu: "Onuachu harika bir golcü. Çok iyi goller attı. Trabzonspor'u ne kadar sevdiğini anlattı. Kendisiyle görüştüğümde, 'Futbol oynamak istiyorsan Trabzon en iyi yer' dedim. O da geri dönmek istediğini, buraya gelmek istediğini söyledi."

Onuachu'nun Takıma Katkısı
Geçen sezon Trabzonspor’da kiralık olarak oynayan Paul Onuachu, bordo-mavililere büyük katkı sağladı. Onuachu’nun gol attığı 11 karşılaşmada, Trabzonspor 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Onuachu’nun bu performansı, Trabzonspor’un puan tablosuna 28 puanlık bir katkı sağladı.

Enis Destan'dan Övgü
Genç oyuncu Enis Destan, Onuachu’nun takımda oynadığı dönemde ondan çok şey öğrendiğini belirterek, "Paul abi ile oynadık, gerçekten kaliteli, yetenekli oyuncu. Ondan öğrendiğim, bana kattığı şeyler vardı. Güzel bir abi-kardeş ilişkisi yakalamıştık. İkimizin de en belirgin özellikleri kafa golleriydi" dedi.

Trabzonspor, bu transferle hücum hattını daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Taraftarlar, Onuachu’nun yeniden bordo-mavili formayı giyeceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK