Trabzonspor’un tercümanı Ercan Ildız hakkında daha önce de işini ne kadar iyi yaptığına dair yazılar kaleme almıştık. Kamp süresince en çalışkan isimlerden biri olan Ercan Ildız, sadece futbolcuların değil, özellikle teknik direktör Abdullah Avcı’nın da adeta eli kolu konumunda. Lig maçlarında sık sık tanık olduğumuz ve objektiflere yansıyan birliktelikleri, kampta da aynı şekilde kendini gösteriyor.

BİR TERCÜMANDAN DAHA FAZLASI

Saha içinde Abdullah Avcı’nın söylediklerini oyunculara birebir ve hızlı bir şekilde aktaran Ercan Ildız, dikkatli çalışmalarıyla hiçbir anı ve olayı kaçırmıyor. Antrenman sahasında adeta Avcı’nın gölgesi gibi olan Ildız, oyuncuların da her an ulaşabileceği bir yerde duruyor. Ercan Ildız bize göre bir tercümandan çok daha fazlası. Kim bilir, belki gelecekte hem kulübe aidiyeti hem de çalışkanlığı sayesinde onu çok daha farklı pozisyonlarda görebiliriz. Bu, bizim için sürpriz olmaz ve çok da iyi olur.

YUNUS EMRE İSAK'IN KATKILARI

UEFA Ülke Puanı Sıralaması Güncellendi: Türkiye Kaçıncı Sırada? UEFA Ülke Puanı Sıralaması Güncellendi: Türkiye Kaçıncı Sırada?

Elbette Ercan Ildız’ın misyonunu anlatırken diğer tercüman Yunus Emre İsak’ın hakkını da vermeden geçemeyeceğiz. Daha çok Fransızca konuşan oyuncularla iletişimi sağlayan Yunus Emre İsak, kampta sadece tercümanlık değil, her konuda teknik ekibe yardımcı olma konusunda çok başarılıydı. Yunus Emre İsak, basın mensuplarına da çalışmalarında yardımcı oldu ve futbolcu röportajlarında kulüp için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bordo-mavili kulübün belki de son yıllardaki en güzel tercüman ekibini yakalamış olması, biz basın mensupları için de büyük bir şans. Bu ekip, Trabzonspor’un başarısında önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN