Eren, “Enflasyon, ülkemizin bugünlerdeki en büyük sorunudur. Enflasyonla mücadelede kararlı adımların sürdürülmesi, rasyonel politikalardan geri adım atılmaması çok önemlidir” dedi.

Kayıt Dışı İle Mücadele ve Kamuda Tasarruf

Eren, özellikle turizm sektörüne olumsuz etkileri nedeniyle kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin önemine değinerek, “Kayıt dışını önlerken diğer taraftan da vatandaşı ağır vergi yükünün altında bırakmamak gerektiğini” belirtti. Kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanmaya başladığını gözlemlediklerini ifade eden Eren, “Enflasyonla mücadele sadece iş dünyasının sorunu değildir. Kamunun desteği ve tasarrufu çok önemlidir” dedi.

Erkut Çelebi: "Üretime Yönelmeliyiz"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, haziran ayı faaliyetlerinin sunumunun ardından yaptığı konuşmada, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde Trabzon’dan firma olmamasını ele aldı. Çelebi, “Trabzon’da sanayi kuruluşlarında ve üreticilerde bir gerileme var. Ancak orta ve yüksek teknoloji üretimi yapan firmalarda katma değerde artış görülmektedir” dedi.

Potansiyel Yüksek

Çelebi, geçtiğimiz ay içinde katıldığı 22. Türk – Arap Zirvesi’nden bahsederek, “Trabzon’u zirvenin onur konuğu olarak ağırladılar. Kuzey Afrika ve Arap Yarımadası’ndaki ülkelerle yeni pazarlar konusunda ilgi ve alaka çok fazlaydı” dedi.

Tiflis – Trabzon Uçak Seferleri

Tiflis – Trabzon direkt uçak seferleri ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çelebi, “Gürcistan’daki havayolu şirketinin bizden talebinin yüksek olması nedeniyle anlaşamadık. Ancak valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla önümüzdeki hafta tekrar bir toplantı yapacağız. Tiflis hattının da verimli olacağına inanıyoruz” dedi.

5 Temmuz’da İmzalanıyor

Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ile ilgili devam eden projeler hakkında bilgi veren Çelebi, “5 Temmuz’da 988 bin liralık bir ödeme yaparak Milli Emlak ile kullanım izni tahsis sözleşmesini imzalayacağız. Bu imzanın ardından projeyi hayata geçirmeye başlayabiliriz” dedi. Ayrıca, Dünya Ticaret Merkezi arazisinde devam eden otel, fuar ve kongre merkezi inşaatı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yabancı firma sahibiyle görüşme yapacağını ifade etti.


 

Muhabir: Ayşe Sancak