Taliban Bakanlarıyla Görüşerek Yatırım Fırsatlarını İnceledik”
Samet Canbakkal, Afganistan ziyaretinin detaylarını paylaştı. Ziyaret kapsamında İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani, Su ve Elektrik Bakanı Molla Abdul Latif Mansur, Maden ve Petrol Bakanı Molla Muhammed İsa ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Hacı Nureddin Azizi ile görüştüğünü belirten Canbakkal, “Mücahit kardeşlerimizin ülkesi Afganistan’da kabine üyeleriyle samimi görüşmeler gerçekleştirdik. Bakanlarımıza nazik ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Hayrat’ta Kadın Girişimciliği Büyüyor: Geleceğe Umutla Bakan Kadınlar Hayrat’ta Kadın Girişimciliği Büyüyor: Geleceğe Umutla Bakan Kadınlar

“Afganistan Yatırımcılara Kapılarını Açıyor”
Canbakkal, Afganistan’ın her alanda yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, Türkiye’den yatırımcıları ülkeye davet etti:
“Savaştan çıkan Afganistan, altyapıdan enerjiye kadar birçok sektörde yatırım fırsatları sunuyor. İstanbul’dan bir dostumun aracılığıyla Afganistan’a davet edildim ve burada büyük bir potansiyel gördüm. Ülke yeniden yapılanıyor ve Türkiye’den yatırımcıları bekliyorlar.”

Türkiye-Afganistan İş Birliği İçin Yeni Adımlar
Samet Canbakkal’ın ziyareti, Afganistan’ın ekonomik kalkınma sürecinde yabancı yatırımcılarla iş birliğine açık olduğunu gösteriyor. Canbakkal, Afganistan’da yaptığı görüşmelerin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmesi yönünde önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN