Değişik istek ve taleplerle 112 Acil Çağrı Merkezi'ni meşgul eden vatandaşların birbirinden ilginç çağrıları, merkezin gereksiz yere meşgul olmasına neden oluyor.

Olaylara acil müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat esasıyla görev yürüten 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarını en çok asılsız ihbarlar ve gereksiz aramalar yoruyor. Emniyet, sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD birimleriyle koordineli çalışan Çağrı Merkezi, acil durum ekiplerinin en kısa sürede olay mahalline ulaşmasını sağlamak için çalışıyor. Son 3 ayda Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 58,42'si vakaya dönüşmedi.

"İtfaiye İstiyorum, İçim Yanıyor, Aşk Acısı Çekiyorum"

112 Acil Çağrı Merkezi çağrı karşılama personeli Şeyma Nur Mantar, bir vatandaşın 112'yi arayarak, "İtfaiye istiyorum. İçim yanıyor, aşk acısı çekiyorum" ihbarında bulunduğunu söyledi. Bu tür gereksiz çağrılar, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının yoğunluğunu artırarak acil vakalara müdahaleyi zorlaştırıyor.

Asılsız İhbarlara Bin 980 Lira Ceza

Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna, acil durumlar dışında çağrı merkezinin aranmaması gerektiğini belirterek, asılsız ihbarda bulunan kişilere bin 980 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Öztuna, "Acil durumlarda çağrı merkezimizi meşgul etmemek ve acil hizmetlerin hızlı bir şekilde sunulmasını sağlamak için tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz" dedi.