Kerkük’te düzenlenen suikastlara yönelik açıklama yapan Türkmen bakan teröre meydan okuyarak “PKK’ya boyun eğmedik hiçbir zamanda eğmeyiz” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Siyasi Büro Üyesi Aydın Maruf, ITC Eski Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail’e düzenlenen saldırıyı kınadı. Bakan Maruf, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Aydın Maruf, suikasti şiddetle kınadığını mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Irak Türkmen Cephesi ITC Eski Güvenlik Dairesi sorumlusu sn Ahmet Tahir İsmail'e Kerkük'te düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olmuştur. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Allah'tan merhuma rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz. Türkmen milletinin başı sağ olsun.”

Gazetemiz yazarı Ahmet Külekçi’ye konuşan Türkmen bakan Aydın şunları söyledi;” Bölgede oynanmak istenen oyunun ne olduğunu hangi amaçlara hizmet ettiğini biz çok iyi biliyoruz ama herkes şunu bilsin ki ne Kerkük’te ne Erbil’de ne de başka bir yerde teröre boyun eğmeyiz. Biz her zaman kardeşlikten barıştan bir-arada yaşamaktan yana tavır adlık. Bu kardeşliğe nifak sokmak isteyenler asla başaramayacaktır” dedi.