Yıldırım, Çam Ağacına İsabet Etti
Rize merkeze bağlı Pazarköy köyü Kartaltepe mahallesinde sabah saatlerinde beklenmedik bir olay yaşandı. Ahmet Özsarı’ya ait evin hemen yanındaki mezarlıkta bulunan çam ağacına yıldırım düştü. Patlamaya benzeyen şiddetli bir sesle irkilen ev sakinleri, aydınlatmaların patladığını ve kolonların zarar gördüğünü fark etti. Olay, evde ciddi maddi hasara yol açtı.

“Evimiz Bomba Gibi Sarsıldı”
Evin sahibi Ahmet Özsarı, yaşanan korku dolu anları şöyle anlattı: "Sabah 06.45 sularında çocuklarımızı okula göndermek üzere uyanmıştık. Yağmur yağmaya başlamıştı ama birden şiddetli bir patlama duyduk. Evin içinde büyük bir sarsıntı oldu. Çocuklar çok korktu. Baktığımızda, çam ağacının devrildiğini ve eve zarar verdiğini gördük. Allah’tan can kaybı olmadı ama kolonların dipleri zarar gördü. İlk kez böyle bir patlama yaşıyoruz, tarifi imkânsızdı.”

Korku Dolu Anların Ardından Hasar Tespiti Yapıldı
Olay sonrası aile tarafından yetkililere haber verildi ve evde hasar tespiti yapıldı. Yıldırımın düştüğü çam ağacı tamamen devrilmiş ve evin birçok bölgesinde küçük çaplı yapısal sorunlara neden olmuştu. Elektrik aksamları tamamen zarar görmüş olan evde, ailenin şans eseri herhangi bir yaralanma durumu olmadan olayı atlatmış olması sevindirici bulundu.

Muhabir: AYŞE SANCAK