Trabzonspor Teknik Direktörü Sivas maçı sonrası, ne diyor? "Trabzonspor zirveye oynayacaktır. Yarışın içerisinde olacaktır. Trabzonspor vazgeçmez. Bende vazgeçmem." Güzel söylüyorsun hocam bu dediklerine canı gönülden katılıyorum. Ama biz sahada çatır çatır mücadele eden ve pozisyon üstüne pozisyon üretip, gol atan ve galibiyet alan Trabzonspor istiyoruz. Bak güzel hocam, taraftar havalimanında ne diyor:

"Biz maçlara yan pas, geri pas yapan bir takım istemiyoruz." Şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım, sevgili Hocam. Kısa bir dönem gidip gelmen oldu. Üç sezondur Trabzonspor'un başında yer alıyorsun. Toplamda görev aldığın iki dönemde 68 transfere okey verdin. Başkan Ertuğrul Doğan gecesini gündüzüne katıp, senin istediğin tüm futbolcuları transfer etti. Kendi cebinden 40-45 milyon Euro katkı yaptı. Bir o kadar da sponsor buldu, gelir getirecek projeyi sonuçlandırdı.

Bir yılda 150 milyon Euro kulübün kasasına para sokup, borç ödedi. Bunların hepsini senin elini ve görevini daha rahat yapabilmen, Trabzonspor taraftarlarına da özledikleri Trabzonspor'u seyrettirmek için yaptı. Ama hiç kusura bakma, sen her kötü futbol, beraberlik ya da mağlubiyet sonrası mazeret ürettin. Hele Rapid Wien mağlubiyeti sonrası, "Onlar geçen sezondan aynı takım, biz ise 9 futbolcu değiştirdik" gibi akla ziyan bir mazeret ürettin ki, evlere şenlikti! Trabzonspor Teknik Direktörlüğü makamı her maç sonrası mazeret üretme yeri değildir, sevgili hocam! Trabzonspor'un bir oyun anlayışı olmalı. Ama biz üç sezondur bunu göremedik! Bak sevgili hocam, yaşanan maddi krizlerle rağmen bu sene transfer şampiyonu Trabzonspor. İstediğin futbolcuların birçoğu sizin raporunuz doğrultusunda transfer edildi. Elinizde un, şeker su var ama siz helvayı bir türlü becerip yapmıyorsunuz. Maçtan sonra yaptığınız basın toplantısında hep "Şöyle oynadık böyle oynadık, pozisyonlara girdik vs vs..." gibi sözlerle Trabzonspor gemisi yüzmüyor.

Bir kez de şapkanızı önünüze koyun çuvaldızı ve iğneyi kendinize batırın gözünüzü açın. "Biz nerede yanlış yapıyoruz" diye kendinizi çek edin! Başkan Ertuğrul Doğan, 10 oyuncu (Nwakaeme, Dagus, Saviç, Barisic, Cihan, Lundstram, Malheiro, Okay, Ozan Tufan, Batagov ) bunların yanında 5 oyuncu daha takıma kazandıracağını üstüne basa basa söylüyor. Trabzonspor'da bundan önceki yönetimler hiç bir zaman takımı çalıştıran hocaların arkasında bu kadar durmamıştır. Trabzonspor kötü futbol oynamaya devam etmesine rağmen Başkan Doğan ve yönetim kurulu arkadaşları bunca tepkiye rağmen sizin arkanızda aslanlar gibi duruyor. Siz de bir şeyler yapın. Kanayan yaraya neşter olun henüz ligin başında bu kadar eleştiri alıyorsanız, demek ki bir yerde büyük bir kaçak var. Ha eğer Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu arkadaşları size bunca desteğe rağmen bu sorunu düzeltemiyorsanız, bu işi suhuletle ve suhuletle sonlandırın da hem Trabzonspor hem de taraftar bu işkenceden bir an önce kurtulsun! İnatla devam etmek isterseniz de burası Trabzon, Başakşehir değil Trabzonspor’u canından çok sevenlere bundan daha fazla bu kötü futbol pastasını yediremezsiniz. Benden söylemesi!

ONUACHU BU TAKIMA ŞART…

Trabzonspor’un mevcut kadrosu, UEFA Avrupa Ligi’ndeki performansı ve ligin ilk maçı göz önünde bulundurulduğunda, henüz tam anlamıyla oturmuş değil. Savunmadaki aksaklıklar, orta sahadaki uyumsuzluk ve gol yollarındaki yetersizlikler, takımın acil olarak takviye ihtiyacı olduğunu gösteriyor… Özellikle hücum hattında, mevcut oyuncularla Trabzonspor’un gol yollarındaki sorunlarını çözmesi pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle Onuachu gibi bir santraforun bu takıma bir an önce kazandırılması şart. Ne Trezeguet, ne Draguş ne de Enis Destan, Trabzonspor’un ihtiyaç duyduğu hücum gücünü sağlayabilecek kapasitede değiller.

Trezeguet’in kendi istatistiklerine oynadığı çok açık (Uyarılmalı), Draguş ise şimdilik rakip savunmayı baskı altına alacak, onları zorlayacak ve gol çıkaracak yeterlilikte değil. Aynı şekilde, Enis Destan da bu profile oldukça uzak. Bu durumda, Trabzonspor’un hücum hattında etkili olabilmesi için Onuachu gibi güçlü bir santrafora ihtiyacı var. Eğer bu transfer gerçekleşmezse, Trabzonspor özellikle gol yollarında oldukça etkisiz kalacak ve bu durum hem sahayı hem de saha dışını olumsuz etkileyecektir… İşi uzatmaya gerek yok, Şampiyonluk sezonundaki başarılı kadro yapısını kopyalamak Trabzonspor’un sorunlarını çözmek için yeterli olacaktır… Kenarlarda çok sorun yok, ön tarafa, hava toplarına hakim, güçlü fiziği olan bir santrafor, yani kesinlikle Onuachu transfer edilmeli.. Ayrıca orta sahaya da tecrübeli ve yetenekli bir on numara, Marek Hamsik kalibresinde bir oyuncu kazandırılmalı.. Trabzonspor ancak bu şekilde şampiyonluk yarışında iddialı bir duruma gelebilir..

KAPATALIM DÜKKANI, BU GENÇLERİ NİÇİN YETİŞTİRİYORUZ..?

Geçen yıl Trabzonspor U-19 takımı ligde üçüncü olduktan sonra Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonasında finalde Samsunspor’u mağlup ederek Türkiye şampiyonu olmuştu. U19 takımından dört oyuncu A takıma alınıp kampa getirilmişti… Camia olarak heyecanlanmış ve yeni bir jenerasyon yakaladığımızı, bunların içinde A takıma direkt katkı verecek oyuncuların çıkacağını düşünmüştük fakat bugüne geldiğimizde bu oyuncuların esamesi okunmuyor, daha da kötüsü hocamız bu çocukları yetersiz görerek kiralık verilmelerini söyledi. Trabzonspor’un kurtuluşu dışardan alınan yaşlı ve yabancı oyuncularda değil, alt yapıda...

Madem altyapıya güven yok neden Double Pass’a yüz binlerce Euro para veriliyor veya neden hala alt yapıya hoca takviyeleri yapılıyor..?? Bir fabrikanız olduğunu düşünün, cayır cayır üretim yapıyor fakat banttan çıkan ürünü çöpe atıyorsunuz. Akıl alır gibi değil! Yaz ayı içerisinde Almanya'da bir ay boyunca Dünya futbol şampiyonasını hep beraber izledik. Abdullah hocada şampiyonayı yerinde izledi. İspanya’da 16 yaşındaki Yamal direkt on birde oynarken Abdullah hoca U19 takımından gelen Abdurrahman, Poyraz Efe gibi isimleri kiralık gönderiyor, yapma be hocam... Senin elinde Enis, Umut Bozok ve Poyraz Efe dışında başka santrafor yok. Umut’u Sivasspor maçının kadrosuna almıyorsun. U19 milli takımın banko oyuncusu olan Poyraz Efe’yi de kiralık yolluyorsun. Taraftarın en çok eleştirdiği konu bu iken sen taraftarın gazını almak veya bu gençlere bir şans vermek işin neden sahaya atmıyorsun..?? Şayet Türkiye şampiyonu olmuş 19 yaş grubundan bir oyuncu yukarıya çıkamıyorsa, oyunculara güvenin yoksa alt yapıda organizasyon neden var, neden bu kadar emek sarf ediliyor?  Kapatalım dükkanı herkes rahat etsin…!!!

YENİ SEZONA HAZIR MIYIZ?

Fenerbahçe-Adana Demirspor maçını izledim. İlk yarıda sürekli baskı yapan ve topa en çok sahip olan takım Fenerbahçe idi. Adana Demirspor’u hiç oynatmadılar. Fenerbahçe Maximin pasıyla Dzeko topla buluştu ve affetmedi topu ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe soyunma odasına 1/0 önde girdiler. Hakem şu ana kadar iyi yönetti. İkinci yarı Adana Demirspor ilk yarıya göre daha iyi oynadılar.

Ancak Fenerbahçe savunma oyuncuları geçit vermedi. Fenerbahçe ilk golden sonra pozisyon üretmekte zorlandı. Son dakikalar Adana Demirspor bastırdı fakat pozisyonları değerlendiremediler. Maçı kazanan Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe yeni sezona Kadıköy’de galibiyetle başladı. Adana Demirspor kalecisi Deniz’i bu genç yaşına rağmen gösterdiği performanstan dolayı tebrik etmek istiyorum. Sivasspor-Trabzonspor maçı ilk yarı çok sıkıcı geçti hazırlık maçı oynadılar sanki her iki tarafta pozisyonlar buldular ancak değerlendiremediler. İlk yarı hiç tempolu geçmedi. İkinci yarı yine aynı tempoda geçti. Forvet eksikliği takımı ne getirdi normal şartlarda bizim bu maçı kazanmamız lazımdı. Ama Maalesef maç golsüz beraberlikle bitti. Trabzonspor takımına acil bir şekilde forvet almamız gerekiyor ve yönetim buna bir el atması gerekiyor. Trabzonspor tarafından bir isteğim var takımımızı yalnız bırakmayalım. EFE KAAN ÖZTÜRK

EĞLENCE Mİ, EZİYET Mİ?

Son dönemde ülkemizde düğün kutlamaları sırasında yaşanan trafik ihlalleri ve bu ihlallerin yol açtığı sorunlar giderek artmaktadır. Özellikle düğün salonlarının yoğun olduğu Yıldızlı Mahallesi Atatürk Bulvarı Caddesi’nde düğün konvoylarına katılan araçların yol kapatmaları, ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçlarının geçişini engellemesi, toplumun güvenliği açısından ciddi riskler oluşturmaktadır. 11 Ağustos 2024 tarihinde de benzer bir olay yaşanmış, ambulans sirenlerine rağmen düğün eğlencesi bahanesiyle trafik aksatılmış ve belki de bir kişinin hayatı bu sorumsuzluk nedeniyle tehlikeye atılmıştır. Bölgede yaşayan insanların bu tür olumsuzlukların önüne geçilmesi için yetkililerin acil önlem alması gerektiği konusunda ciddi bir talepleri bulunmaktadır, artık bu taleplerin dikkate alınması şart olmuştur...