Ancak, muayene tekrarına gidemeden İkisu mevkiinde yapılan trafik kontrollerinde "Muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkmak" suçu nedeniyle bin 506 TL para cezası ve 10 ceza puanı ile cezalandırıldı.

UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı

Ceza Sonrası Geçici İzin Kesilen trafik cezasının ardından sürücüye, "Sürücüsü, sahibi, plakası, trafikten men nedeni ve diğer özellikleri belirtilen aracın, eksikliklerinin tamamlanması, tamir edileceği yere kadar götürülüp getirilmesi için her türlü mali ve hukuki sorumluluk kendisine ait olmak üzere 7 gün süreyle geçici olarak trafiğe çıkarılmasına izin verilmiştir" ifadelerine yer verilen geçici izin belgesi düzenlendi.

TÜV-TÜRK'ün Açıklaması TÜV-TÜRK, muayenesi yapılan araçların muayeneden geçememesi durumunda kendilerine bir aylık süre tanındığını belirtti. Ancak bu sürenin, araç sahibine veya kullanan kişiye trafikte serbest dolaşma hakkı vermediğini vurguladı. Yapılan açıklamada, "Aracın bir aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir. Muayene tekrarı için verilen bir aylık süre; izin verilen azami tamir süresidir. Bu süre, araç sahibine veya kullanan kişiye trafikte serbest olarak dolaşma hakkı vermemektedir. Ağır kusurlu ve emniyetsiz bulunan tüm araçların, mümkün olan en kısa sürede bu kusurları gidermesi gerekir" ifadeleri kullanıldı.

Bu olay, sürücülerin araç muayene süreci ve sonrasındaki yasal yükümlülükleri hakkında doğru bilgilendirilmesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN