Protokol İmza Töreni

Trabzon Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, KTÜ Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Murat Topbaş ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan V. Dr. Ekrem Yıldırım katıldı. Vali Yıldırım, bu protokolün Trabzon için önemli bir adım olduğunu belirtti ve hayırlı olmasını diledi.

Üniversitenin Toplum Sağlığına Katkısı

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin sadece eğitim ve araştırma değil, aynı zamanda toplumun sağlık sorunlarıyla ilgilenme ve çözüm üretme görevini üstlendiğini vurguladı. Çuvalcı, bu protokolün şehrin sağlık hizmetlerini ileriye taşıyacağını ve katkı sağlayacağını belirtti.

Protokol Kapsamında Yapılacaklar

Protokol kapsamında, KTÜ Tıp Fakültesi'nin çeşitli anabilim dallarından öğretim üyeleri ve araştırma görevlisi doktorlar görevlendirilecek. Ayrıca, araştırmada kullanılacak tıbbi malzemeler KTÜ tarafından temin edilecek. İki yıl sürecek bu protokol, halkın sağlık sorunlarını belirlemeyi ve sağlık hizmetlerini geliştirmeyi amaçlayan bilimsel araştırmalar yapacak.

Geceleri başucuna su koyanlar dikkat! Bir daha sakın yapmayın Geceleri başucuna su koyanlar dikkat! Bir daha sakın yapmayın

Toplum Sağlığını Yükseltme Çabası

Protokol, toplumun sağlık standartlarını yükseltici çalışmalar yapmayı ve vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunmayı hedefliyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU