Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı! Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı!

Geçmişten Günümüze Teknik Direktörler

Ziya Doğan'ı hatırlıyorum. Vasatın biraz üstünde iki yerli oyuncuyu aldırmak için kendini paralamıştı. "Bunları alın, eğer şampiyon olmazsak kendimi Avni Aker’in tribünlerine asarım" demesine rağmen bu oyuncuları aldırmamıştı.

Şenol Güneş aklıma geliyor; 1995-96’da sık sakatlanan Ünal Karaman’ı düşünerek Ukraynalı Kingladze’yi istemişti, ancak alınmamıştı. O Kingladze, gittiği İngiltere'de Manchester City’de yıldızlaşmıştı.

Abdullah Avcı'nın Ayrıcalıklı Dönemi

Şimdi ise teknik direktörümüz değerli Abdullah Avcı'yı düşünüyorum. Her istediğini yaptırabilen, şampiyon olmuş takıma bile 13 oyuncu aldırabilen bir hoca. Alınan oyuncuların çoğu işe yaramayıp, üstelik para verilerek gönderilse bile sorun yapılmayan bir dönem. Bu sezon için şimdiye kadar kadrosuna 9 oyuncu verildi ve Başkan Ertuğrul Doğan’ın ifadesiyle 4-5 oyuncu daha gelmek üzere.

Taraftarların Beklentisi

Artık tüm taraftarlar gibi ben de hocamızdan, bu fedakarlık ve elindeki kadroyla orantılı olarak, Trabzon futbolunun ve Trabzonspor’un genlerine aykırı olmayan, yense de yenilse de mücadele eden, kaçak güreşmeyi marifet saymayan, bir gol atınca vitesi geriye atmayan bir takım ve futbol bekliyorum.

Türkiye Kupası finalinde elimizden kaçırdığımız Beşiktaş ile Süper Kupa finalinde Galatasaray’ı 5-0 mağlup ederken, rakibe oynayacak alan bırakmayıp piranalar gibi adam kapan, farklı önde olduğu halde bir gol daha atabilmek için saldıran Beşiktaş geliyor gözümün önüne. Biri forvet, diğeri de forvet arkası olmak üzere 3-5 transferle bu kadar olumlu değişim olamayacağına göre...

Neyse, bu işin sırrı ne olursa olsun, aynı mantığı tüm taraftarlar gibi ben de bu sezon sayın hocamızdan bekliyorum.

Muhabir: BİROL SANCAK