Trabzonspor taraftarlarının Onuachu sevdası bitmiyor. Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan bunu bildiğinden oyuncunun peşini bırakmıyor. Trabzonspor bastırıyor ama Southampton kulübü de tok satıcı gibi duruyor. Oyuncuyu ilk kamp dönemine almadı ikinci kamp dönemine götürdüler!

Son olarak Arabistan’dan teklifler aldı. Ancak Onuachu karakterli bir oyuncu olarak Trabzonspor’dan başka takımda oynamayacağını iletti.

Slovakya ekibiyle iki zorlu maç oynayacağız. Bu maçlara Onuachu yetişmedi.  Abdullah Avcı da şunu söylemişti. Onuachu birkaç hafta bizimle olmayabilir.

Avrupa’da transfer 1 Ağustos tarihinde bitecek. Muhtemeldir ki birkaç gün içinde Onuachu’nun transferi gerçekleşecek.

Dün sabah saatlerinde Spor muhabirimiz Salih Bıyık, “Abi, Onuachu’da Cham’da olumluya döndü” mesajını verdi.

Salih, mesleğe belli bir süre önce başladı ama kendini çok geliştirdi. Sporu sadece futbol olarak da görmüyor. Her alanı ile ilgileniyor.

Trabzonspor güzel bir kadro kurdu. Eksik bölgeleri Pedro ve Savic ile birlikte tamamladı. Tutanlar artık iyi.

Atan da gelirse, Trabzonspor Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile başa baş oynar.

Fenerin tek başına hocasıyla şampiyon olacağını düşünenler hayalci.

Mourinho, İsviçre’de Lugano’dan zor kurtuldu.
 

KOMBİNE VE FORMA TARAFTARI BEKLİYOR

Ahmet Nazif Zorlu vefalı adammış. Trabzonspor’a birkaç kez forma sponsoru oldu ve bu sponsorlukları da öyle böyle değildi. Trabzonspor’da şampiyon olduğu sezon önünde Vestel arması vardı. Trabzonspor o formadan 350 bir adet sattı. Herkes kazandı. Vestel ile sözleşme bitti. Ancak hala Trabzon sokaklarında 5 kişide bordo-mavi forma varsa 4’ü Vestel, 1’i Papara.

Sevgili Trabzonspor taraftarları, futbolda en iyi transferi istiyoruz, en güzel stadı istiyoruz ama fedakarlık yapmaya sıra gelince yapmıyoruz.

Her Trabzonsporlu Papara forması giysin ve kombinesini alsın. Trabzonspor’a nefes aldırsın.

DÜŞMANLIKTAN BESLENENLER…

Rizespor Trabzonspor gerilimi taraftarlar arasında yaşanıyor. Yöneticiler her yerde arkadaşlar. Samsunspor içinde bunu söyleyebilirdik. Fakat Samsunspor Başkanı büyük bir gaf yaptı. ‘Trabzonspor ile meselemiz var şey…’ dedi. Yüksel Yıldırım kelimeleri kuramadı. Doğru dürüst konuşamadı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’da dört dörtlük bir cevap verdi: “Samsunspor bizim rakibimiz değil bizim rakibimiz 3 İstanbul takımıdır.”

Ben şunu merak ediyorum, Hem Rizespor cephesinde hem de Samsunspor cephesinde bu düşmanlaştırmadan beslenenler kim?

BENİ DE YANILTTI

TFF Genel kurulunda divan başkanlık seçimi açık ara farkla Mehmet Büyükekşi’nin oldu. Sonrasında ise adaylık için ıslak imza toplanırken 160 delege Büyükekşi’ye imza verdi. 75 imza ile de Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aday oldu. Sonuçta da kazandı. Geçen hafta spor yazımı başkan belli olmadan yazmış ve Büyükekşi’nin şanslı olduğunu söylemiştim. Kongrede konuşmalar ve gizli oylar İbrahim Hacıosmanoğlu’nu 134’e 129 seçimden galip çıkardı. Kendisini kutluyor ve zor olan yeni görevinde başarılar diliyorum.

BATUHAN TOPÇU AYVALIKTA

İstanbul Amatör futbolunun duayen Antrenörü Hasan Altay’ın Karadeniz bölge takımlarına önerdiği 2004 doğumlu Batuhan Topçu Ayvalıkgücü’de transfer oldu. İmzasını atan ve hocası Hasan Altay’ı arayan Batuhan, ‘Hocam bende emeğin çok. Bertuğ Yıldırım gibi beni de meşhur koltuğuna oturttun ve Profesyonel imzayı attım. Emeklerine sağlık’ dedi. Hasan Altay, Babası Trabzon Tonyalı olan ve Sarıyer’de futbol yaşamına başlayan, Hatayspor’dan da Fransa’ya transfer olan Bertuğ Yıldırım’ın da hocası idi.

BUNLAR NE UTANMAZ İNŞANLARMIŞ!

Dünyanın başına bela olan kararların çıktığı Amerika Birleşik Devletleri kongresi. Vietnam’da 4 milyon, Japonya’da 300 bin, Irak’ta 1.5 milyon, Gazze’de 40 bin kadının, çocuğun, erkeğin, askerin ölümünden sorumlu. Ama utanmadan sıkılmadan bir de çıkıp Dünyaya insanlık ve demokrasi dersi vermeye kalkıyorlar. Putin’e katil diyorlar ama en büyük katili kongrede ayakta alkışlıyorlar. Bunlar ne utanmaz insanlarmış.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Ganitalı Nuri, Trabzonspor’lu Nejdet, Oturanlar Tuncay Soyak ve Mehmet Ekşi.