"Rize’den Vazgeçmeyiz"

Atılgan Şirketler Topluluğunun 1969 yılında babası rahmetli Ahmet Atılgan tarafından Rize’de kurulduğunu hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, şu ifadeleri kullandı: "Rize doğumluyuz ve her zaman Rizeli olarak kalacağız. Rize’nin gelişimine yönelik her zaman duyarlı olduk ve öncelik verdik. Bünyemizde Ford, Renault, Dacia gibi global markaların bayilikleri ile oto yedek parça toptan satışı ve ihracatını yapmaktayız. Atılgan Şirketler Topluluğu bünyesinde 9 şirket bulunduruyor ve 3 şirkette de iştiraki bulunmaktadır. 287 çalışanı ile 5 sektörde faaliyet gösteriyor ve 45 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda sektörün bilinen dinamik yedek parça firmaları MARGO ve FORKA firmalarını bünyemize kattık. Bununla birlikte Atılgan’ın iştiraklerinden TR PARTS, dinamik yapısı ile çok kısa sürede otomotiv yedek parça sektöründe 2023 yılında ihracatta Türkiye’nin 700., sektörün 90. firması oldu. 55 yıllık geçmişe sahip Atılgan, şehrimiz Rize doğumlu bir şirketler topluluğudur. İşlerinin merkezi İstanbul, hedef pazar ise tüm dünya olmasına rağmen Rize, işlerin her zaman odağında olmuş ve olmaya da devam edecektir.”

Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar

Yatırımlarımız Devam Edecek

Atılgan Şirketler Genel Müdürü Remzi Atılgan, çalışanların motivasyonunun önemine vurgu yaparak, şu açıklamalarda bulundu: "Hedef büyüterek önümüzdeki 5 yıl içinde sektörün gelişimi ve buna uygun hedeflerin belirlenmesi konusunda çalışanları ile değerlendirmelerde bulunduk. Ülke ekonomisine ve istihdama katkı amacıyla başta Rize olmak üzere yapılacak yatırımlar ile büyümeye yönelik girişimler değerlendirilmiştir. Çalışanlarının her birinin emek ve katkıları ile ancak bu hedeflerin gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu değerlendirme toplantısında satış uzmanı Ercan Telci tarafından Atılgan Şirketler Topluluğu çalışanlarına yönelik satış eğitimi verildi. Son derece yararlı bir etkinlik sonrası çalışanlarımız çok daha yüksek motivasyonla yeni hedeflerine yönelecektir."

Atılgan Şirketler Topluluğu, bu değerlendirme toplantısıyla hem çalışan motivasyonunu artırmayı hem de şirketin gelecekteki hedeflerini belirlemeyi amaçladı. Rize'ye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurgulayan Atılgan, bölgedeki yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Muhabir: AYŞE SANCAK