Önce hatırlatma yapalım… DEVA neden kuruldu? 

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kurulma amacı şöyle:

"Parti programında yer alan politikaların gerçekleştirilmesi suretiyle; kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; uluslararası sözleşmeler ve evrensel değerler çerçevesinde temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir kamu yönetiminin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek."

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal ile olan dostluğum siyaset üstüdür. Taban siyasetini en iyi yapan siyasetçidir. Arada bir Ankara’daki ofisinde, ortak dostlarımızla buluşuruz.

Türkiye’nin meselelerini konuşuruz. Telefonları susmaz. Geleni gideni çoktur. Adeta siyasetin doktorasını yapmış birisidir… 7/24 çalışıyor... Bir futbolcu misali koşuyor, terliyor. Vatandaşın arasına giriyor, dert dinliyor.
Aradığımda Batman’daydı. En son konuştuğumuzda ise Trabzon’da. Genel BaşkanAli Babacanile Türkiye’yi harmanlıyorlar.

Karal ile bugün,Trabzon’da yapılacak mitingini konuştuk.

Genel Başkana kusursuz bir program hazırlığı içinde olduğunu gördük.


Daha öncesinde yazmıştım. Genel Başkan Ali Babacan, saygınlığı olan, şaibesi bulunmayan, dünyada önde gelen finans sektörlerinde başta olmak üzere itibarı olan, Bakan ve başbakan yardımcılığı görevinde,‘‘Güven” duyulan devlet ve siyaset adamıdır. Yüzündeki güven veren gülümsemesini hiç eksik etmiyor.
Genel Başkan Ali Babacan’ın Trabzon mitingi çok önemlidir. DEVA Partisi ve Babacan bunun bilinci içindedirler.

Bazı iller vardır ki Türk siyasal tarihindeki önemleri farklıdır. Örneğin, İstanbul’u alan Türkiye’yi alır. Trabzon’u alan Karadeniz’i alır…
Trabzon neden önemlidir? 1983 yılında, Turgut Özal’ın önemli saydığı illerin başında Trabzon geliyor. Eyüp Aşık, Azer Benli, Fahrettin Kurt, Avni Akkan ve diğer Anavatanlıların Trabzon teşkilatının kuruluş aşamalarını yakından takip etmiştir.


Bir şehir düşünün ki ”7’den 70’e” herkes spor ile yatıp, spor ile kalkıyor. Bu şehrin adı: Trabzon. Derler ya “Bize Her Yer Trabzon” diye…
Bu başarının temelinde her ferdinin” Kadını ve erkeği” ile cesur, mert, çalışkan, vefalı ve vatansever olması yatar. Trabzon, Eren Bülbül’ün şehridir.
Şehitler ve gazileri ile Türklüğün, İslam’ın en sağlam kalelerindendir. Şehzadeler ve padişahların memleketidir…
Trabzon Türk siyasetinde de önemlidir. Merhum Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın, eski başbakanlarımızdan Hasan Saka’nın, TBMM Eski Başkanı NecmettinKaraduman’ın ve bir siyasetçilerin memleketidir. Trabzon sporda, sanatta, eğitim ve kültürde, iş dünyasında ve medyada lider bir ildir…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Trabzon mitingi bu anlamda çok önemlidir. Çok önem veriyor. Önemli mesajlarını buradan vermek istiyor…
Herkes için hak, hukuk, adalet diyecek. Altılı masa ile parlamenter sisteme dönüş diyecek…

Yeni bir anayasa, kuvvetler ayrılığı ve güçlü parlamenter sistem diyecek. Yolsuzlukla mücadele, şeffaflık diyecek. Sindirilen, baskı altına alınan medya yerine özgür medya diyecek. Lüks ve israfa son, kamuda denetim diyecek. Devlette liyakat diyecek. Tabii ki Trabzonspor’un başarısını unutmayacak. Fındıktan, çaydan, unutulan yatırımlardan söz edecek. En önemlisi, ülkenin bir uçurumun kenarında olduğunu ve bu nedenle önümüzdeki seçimlerin ne kadar önemli olduğunu anlatacak…Bu topraklar her şeyin en iyisine layık, her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz ama maalesef  ülkemiz iyi yönetilmiyor diyecek. 

Önemli bir hatırlatma da yapacak…

“Daha önce Trabzon’a geldiğimde biliyorsunuz çok ciddi bir uyarı yapmıştım. Tarihe not düştüm dedim ki, 'bakın Türkiye Cumhuriyeti şu anda büyük bir temerrüt riski ile karşı karşıya' CDS (Kredi Risk Birimi) diye bir şey var duymuşsunuzdur... Temel riskleri gösteriyor; 800'e çıktığında uyardım dedim ki 'risk yükseldi'. Şu anda 900 civarında dolaşıyor, dolar kuru aldı başını gitti. Allah korusun ülkemizi öyle uçurumun eşiğine getirdiler. Temerrüt ne demek biliyor musunuz? Temerrüt demek paranızla benzin doğalgaz bulamamak demek. Buradan hükümeti tekrar uyarıyorum, uçurumun eşiğine getirdiniz artık şu direksiyonu kırın uçurumdan dönün; perişan olmayalım, inanın bu halk perişan olur.”  hatırlatmasını yapacak...
Orhan Veli’nin,” İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı” dediği misal…
Bizde Babacan’ı Trabzon’da  izleyeceğiz…
Gözlerimiz açık…