Bedelli Askerlik, Kıdem Tazminatı Tavanı, Yaşlılık ve Engelli Aylıkları Değişiyor! Bedelli Askerlik, Kıdem Tazminatı Tavanı, Yaşlılık ve Engelli Aylıkları Değişiyor!

BAŞKAN TALİMAT VERDİ Pazartesi günü AK Parti Genel Başkanı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci kapsamlı bir rapor sundu. Zeybekci, Türkiye'nin 7 bölgesinden milletvekilleri ile görüşerek hazırladığı raporda, dar ve orta gelirli vatandaşların konut alımında yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Erdoğan, sürece dair detaylı bir çalışma yapılmasını istedi.

HAZİNE VE TOKİ ÇALIŞACAK Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar ve orta gelirli vatandaşlar için uzun vadeli, sürdürülebilir ve maliyet açısından kabul edilebilir çözümler üretmek üzere harekete geçecek. 2024-2026 Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, konut sektörüne yönelik önemli mesajlar verilmişti. Bu doğrultuda, yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânları artırılacak.

BANKALARIN FAİZLERİ YÜKSEK Sabah'ta yer alan habere göre, bankalardaki yüksek faiz oranları nedeniyle dar ve orta gelirli vatandaşların konut kredisi kullanarak ev sahibi olmaları zorlaştı. Faiz oranları %3 ile %6 arasında değişiyor. En düşük faizle kredi veren bankadan 1 milyon TL'lik konut kredisi alan bir vatandaşın aylık taksit ödemesi 32 bin TL'ye geliyor. Bu durum, kredi ile ev alma olanağını dar ve orta gelirli vatandaşlar için oldukça zorlaştırıyor.

Kaynak: TAKVİM