Trabzon’dan Ankara’ya 1992’ de gelmiştim. Ve 28 yaşındaydım. Terminalde inip şaşkın ve ürkek etrafıma bakarken tanışmıştık Ankara ile. Bahçeli-Emek’teki ÇAYKUR misafirhanesi, ilk göz ağrımdı..”Seni sevdim Ankara ”demiştim.
Ankara..Ankara..Güzel Ankara. Seni görmek ister her bahtı kara ”şarkısını söylemiştim..
Gençlik Parkı'nı, Papazın Bağı'nı, Keklik Pınarı'nı… Kuğulu'da kuğulara simit atarken hoşlanmıştım. Sonra 30 yıldır ayrılmadık…
Ankara'da ilk günlerimdi…
Ulus'tan Gar'a doğru inen yolda, sağda eski Meclis, solda cumhuriyetin ilk balolarının yapıldığı Ankara Palas…
Özleyerek Ankara sokaklarında ilk dolanışlarım… Sonra Sümer Holding Genel Müdürlüğü binasındaki “ Atatürk Odası’nda geçen 10 yıl…
Ankaralılar... 1919'da... Atatürk'ü, Pınar’ında, "Ölürüz de. Dönmeyiz senin yolundan Mustafa Kemal Paşa" diyerek karşıladılar.
Ata'nın Ankara'ya gelişinin yıldönümünde... "Aynı ruh" devam ediyor.
Kurtuluş için tam destek
Mustafa Kemal Paşa, Ankara'da... Kurtuluş Savaşı dönemi... Savaş demek, Napolyon'un söylemiyle, "Para, para, para."
O dönemde... Ne bütçe var, ne Maliye, ne Hazine.
Ankaralılar... "Biz, ne güne duruyoruz?" diyorlar.
Ankara halkının yardımı... Temmuz 1920'ye kadar... 549 bin lira 820 kuruş.
Ankara'daki memur ve subayların yardımları... 32 bin lira 165 kuruş.
Ankara'ya bağlı kaza ve nahiyelerde yaşayanların yardımları... Aralık 1919-Temmuz 1920 arası... 330 bin lira 335 kuruş.
İlginçtir... Yardımlar, "Kuruşu kuruşuna kayda geçirilmiş." Gelen yardımın, "Tutanağı" var, harcanan her kuruşun da, "Makbuzu."
Kurtuluş Savaşı... Cumhuriyet'in ilanı... Atatürk Cumhurbaşkanı... Ankara başkent. Ve bugün…Tarihten bir yaprak..(Yavuz Donat)
Ankara’nın yaklaşık altı milyon nüfusu var.25 ilçesi bulunuyor. Ankara “ Orta Anadolu” mozaiği…Karadenizli..Çorumlu…Yozgatlı..Kırıkkaleli..Kırşehirli..Sıvaslı iç içe…
Cumhurbaşkanlığı… Yüce Meclis TBMM. Yüksek yargı. Siyasi Parti Genel merkezleri..Bakanlar..Üniversiteler..Bürokratlar..Büyükelçilikler..Hepsi Ankara’da..
Devletin zirvesini yaşadığı başkentin sağlığı de çok önemlidir. Önemli olan zoru başarmaktır.
Ankara’nın başarılı sağlık müdürü doktor Ali Niyazi Kurtcebe ve ekibi, bu görevi başarı ile sürdürüyorlar..
Sağlık müdürü ve ekibinin uyumu, başarı ,başarı de başkentte “ sağlık” getirmiştir..
Türkiye’deki hekim sayısı ortalama 200 binleri buluyor. Bunun yarısı Sağlık bakanlığı bünyesinde, diğer yarısı ise üniversiteler ile özel hastanelerde görev yapıyorlar
Başkente sağlık bakanlığına bağlı 40 hastanesi ve 56 bin sağlık ordusu ile birinciliğini korurken, özel hastanelerin sayısı ise 30’u geçiyor. Türkiye’de 100’ün üstünde Tıp fakülteleri eğitim veriyor
Ankara sağlık müdürü Doktor Ali Niyazi Kurtcebe, Gölbaşı Devlet Hastanesi’nden tanıdığımız bir aile dostumuzdur. Geçtiğimiz hafta sonu bir dost meclisinde birlikte olduk.
Ali Niyazi Bey’in dirayeti, ciddiyeti hastalara karşı olan sıcak diyaloğu, mütevazi kişiliği her türlü takdirin üzerindedir.7/24 görevinin başında ve hastaların emrindeki bir hekimdir.
”Önce hekimim ve insan sağlığı benim önceliğimdir” diyen yeni sağlık müdürü Kurtcebe ile Ankara’nın sağlığını konuştuk. Gölbaşı’ndaki başarıları, bütün başkentte yansıdı. İsabetli atama..