1996 yılının 5 Mayıs günü Trabzon’da Trabzonspor-Fener maçında yaşananlar ile. Trabzon’un, Avni Aker’in ablukaya alınması ile.

2005 sezonunda İstanbul’da yine Fener maçında Trabzonspor’un doğranmasıyla!

Ve 2011 sezonunda Eskişehir’de Trabzonspor’un iki nizami golünün Bülent Yıldırım tarafından verilmemesi ile

2020 yılında Abdülkadir’in orta sahadan aldığı ve Nwakeme’nin bitirdiği golün faul gerekçesiyle iptal edilip Başakşehir’e yol verilmesiyle,

İstanbul’da yine Fener maçında Trabzonspor 3-0 galipken hakem Mete Kalkavan’ın penaltıları ard arda çalmasıyla gelindi bu duruma.

Kimse ses vermedi.

Trabzonspor 50 bin kişi ile yürüdü(2005)

Trabzonspor istinyedeki futbol federasyonunu kuşattı.(2011)

İstanbul’da 3 bin kişi ile yürüdü(2012) duyan olmadı.

Şike’nin üstü örtüldü.

Kupamız verilmedi.

Kimse’den tık çıkmadı.

İşte Anadolunun feryadı.

Faruk Koca ve Ecmel Sarıalioğlu.

Öyle tepki verdiler ki, dünyada yankılandı.

İşin buraya geleceğini öngöremeyenlerdir sorumlu olan.

Cezaları ne ise çeksinler.

STOPERE YATIRIM LÜKS TÜKETİMDİR!

Senin elinde Türkiye standartlarında 4 stoper var. Benkoviç, Denswil, Baniya ve Hüseyin Türkmen. Trabzonspor’a stoper lazım değil. Trabzonspor’a orta saha oyuncusu lazım. Mendy’nin yanına bir isim, bir alternatifte Onuachu’ya.

Trabzonspor devre arasında alacağı iki oyuncu var. Birisi 8 numara, diğeri ise 9 numara, yani golcü. Onuachu ve Trezeguet’in Afrika Kupası’na gideceğini düşündüğünüzde yapılacak olan bu. Stopere yatırım tamamen lüks tüketimdir. Aman Avcı vurma bizi!

TAKIMINA YAZIK ETTİ!

Trabzonspor-İstanbulspor maçında takımını sahadan çıkan Ecmel Sarıalioğlu yaptığı basın toplantısında futbolcularından özür diledi ve onların primlerini galibiyet primi olarak vereceğini söyledi. Futbolculardan birisi ayağına kapanmasına rağmen İstanbulspor Kulübü Başkanı geri adım atmadı. Bizim Aytekin Akay’da soruyu sordu, ‘Neden Trabzonspor maçında?’ Ecmel başkan özel bir nedeni yok dedi, ‘Benden büyük Trabzonsporlu yok. Trabzon benim’ dedi.

Biraz da teknik yönden maçı irdeleyelim. Gaziantep’teki Trabzonspor gitmiş başka bir Trabzonspor gelmişti. İstanbulspor 2-1 geriye düşse de maç devam etse denge gelecek. Türk futbolunun zarar gördüğü maçta futbol olarak Trabzonspor’dan iyi oynayan İstanbulspor zararlı çıktı. Belki beraberliği yakalayacaktı. Ama Ankaragücü başkanından sonra İstanbulspor başkanı da böyle bir adım atarak TFF’yi köşeye sıkıştırmayı denediler.

ARICI ZARAR VERDİ

Türk futbolunun içinden MHK ve Temsilciler Kuruluna yön veren ve yönlendiren isimlerden birisi de Abdurrahman Arıcı’dır. 2011 yılında Trabzonspor’un Eskişehir deplasmanına gitmeden önce Hakem Bülent Yıldırım’a talimatları veren isimdir. Fenerbahçe formasını kızıyla giyendir.

Onun için O futbolun içinde bu kadar kalmamalı. TFF’den önce Arıcı gitmeli. Tam Tomografi çekilmediği sürece teşhis doğru konulamaz.

TRABZONSPOR SEVDASI BİTMEZ

Trabzonspor neden büyük? Sadece şampiyonlukları ve kupaları ile değil. Bir devrim takımı olduğu için büyük. Dünyanın dört bir yanında taraftarı olan bir takım.

Türkiye’de de 81 ilde Trabzonsporluları bulursunuz. Onlardan birisi Uzman Doktor Olgun Keskin. Antalya’da hekim kendisi. Odasına girdiğinizde hep Trabzonspor formaları ile donatılmış durumda. Sevgili hocamıza Trabzon’dan selamlar gönderiyoruz.

ANADOLU SEYYAHI

Türkiye Amatör futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt, Anadolu ziyaretlerine çıktı ve büyük ilgi gördü. Paylaşımında da şöyle dedi:

‘Yeni çıkan spor kanununa göre hazırlanan amatör futbolcular federasyonu tüzüğümüzün imzalanması sebebiyle Sinop, Amasya, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Erzurum, Ağrı illerimize yapmış olduğum seyahatte şahsıma gösterilen misafirlik ve ilgilerinden dolayı Bu illerimizin il Başkanları ve il Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, tüzüğümüzü güncel hale getiren Trabzon Amatör Futbolcular Derneği başkanı Salih Aladağ’a ayrıca Watsap guruplarından gönderilen ve bana güç ve çalışma Azmi veren paylaşımlara teşkilatımız adına teşekkür eder saygılar sunarım. İyi ki varsınız. Kalın sağlıcakla.’

BİRAZ DA NOSTALJİ

Yıl 1972 Kavakmeydan Kapalı spor salonu. Kanuni İlkokulu Basketbol takımı, 9 Numara Hasan Kandaz. 6 Numara Hüseyin Örs Oturanlardan Soldan üçüncü Trabzon'un ilk nargile tütün fabrikası sahibi Kamil Kutlu Oturanlardan Soldan beşinci Fatih Karanis(Faruk Özak’ın kayınbiraderi)