Geçmiş olsun dilekleriyle başladı
Toplantının başında, Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde yaşanan sel ve heyelan felaketlerinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletildi. Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Çöp sorunu yalnız bırakıldıklarını gösteriyor
Cüneyit Zorlu, Ortahisar Belediyesi’nin çöp sorununu dile getirirken, destek görmediklerini ifade etti. “Bizler çöp toplama işlemini sürdürmek zorundayız ama alternatif bir alan gösterilmediği için dolu olan araçlarımızdaki çöpleri, daha önce çöp dökülen bir alana boşaltmak zorunda kaldık” diyen Zorlu, yaşanan süreci de aktardı. Zorlu, “Araçlarımız ve personelimiz 11 saat alıkonuldu. Bu durum aşırı bir yığılmaya neden oldu” şeklinde konuştu.

Başkan Genç çöp krizine açıklık getirdi: Alıkonulma iddiaları asılsız! Başkan Genç çöp krizine açıklık getirdi: Alıkonulma iddiaları asılsız!

Devletin ceza uygulaması dikkat çekti
Zorlu, “Devleti ancak ceza yazarken yanımızda gördük” diyerek, devletin destek olmaktan çok ceza uygulamakla meşgul olduğunu vurguladı. Ayrıca, katı atık bedellerinin alınmayacağını söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine 2,5 milyon liralık kayba neden olduğunu belirtti.

Rize’ye ayrıcalık mı var?
Rize’nin çöplerinin hala Trabzon’a getirildiğini hatırlatan Zorlu, “Rize’nin buradaki ayrıcalığı nedir? Aynı eylemi yapan Rize’ye neden ceza verilmedi?” şeklinde sordu. Bu çifte standardı kamuoyuna duyurduğunu belirten Zorlu, Rize’de yaşanan olayların aynı şekilde değerlendirilmemesini eleştirdi.

Başkan Genç’ten yanıt geldi
Zorlu’nun açıklamalarının ardından, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yalnızca Ortahisar Belediyesi’nin değil, diğer ilçe belediyelerinin de çöp araçlarının engellendiğini belirtti. “Savcıya gitmeniz gerekirdi” diyen Genç, ceza ile ilgili olarak da, “Dava hakkınız var” şeklinde cevap verdi. Zorlu’ya tekrar söz hakkı vermeyen Genç, toplantıyı sürdürdü.

Muhabir: AYŞE SANCAK