Elektrik fiyatlarına %38 zam yapılacağı açıklanırken, AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, yakında %20'lik bir zam daha gelebileceğini öne sürdü. Tayyar, "Bir bakarsın, 2/3 ay sonra yüzde 20 zam daha olursa şaşırmayın" ifadelerini kullanarak, elektrik fiyatlarının artmaya devam edeceğini belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için %38 oranında bir artış yapılacağını duyurdu.

Bu zam ile birlikte, 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesinin ödeyeceği tutar 207,23 TL olarak belirlendi. Yeni tarife, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

AK Parti eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, elektrik fiyatlarındaki bu %38'lik artışı değerlendirerek, elektriğe 2 ay içinde %20 daha fazla zam yapılacağı iddiasında bulundu.

Tayyar, “Bir bakarsın, 2/3 ay sonra yüzde 20 zam daha olursa şaşırmayın” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 20 ZAM GELİRSE ŞAŞIRMAYIN”

AK Partili Şamil Tayyar’ın elektrik zammıyla ilgili X hesabından yaptığı değerlendirme şöyle:

Elektriğe yaklaşık 2 yıldır zam yapılmıyordu. Depremdi, seçimdi, enflasyonla mücadeleydi, oydu, buydu derken zam yüzde 38 oldu. Zamma rağmen bu yıl devletin kasasından sübvansiyon için 160 milyar lira çıkacak. Bir bakarsın, 2/3 ay sonra yüzde 20 zam daha olursa şaşırmayın.

“YAZIN YEDİĞİN HURMALAR KIŞIN SENİ TIRMALAR”

Ne gerek vardı, ihtiyaç halinde zamana yayılarak yapılsaydı, tüketim kaynaklarına göre tarife belirlenseydi, toplu dayak olmaz, piyasalar azmazdı. Eskiden bu tür durumlarda ‘yazın yediğin hurmalar kışın seni tırmalar’ denirdi. Şimdi görüyoruz, kışın yiyince de yazın tırmalıyor. Çok yazık.

ELEKTRİĞE DEV ZAM

EPDK, elektrik fiyatlarına yüzde 38 zam yapıldığını dün açıkladı. Zamlı tarife 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. Yeni zamla birlikte 100 kWh elektrik tüketilen bir eve 207,23 lira fatura gelecek.

EPDK'dan yapılan açıklama şöyle:

Yazın sakın bunları yemeyin: Uzman tek tek açıkladı Yazın sakın bunları yemeyin: Uzman tek tek açıkladı

"Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için % 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için % 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için % 38 ve yüksek kademesi için % 20 oranında artış yapılmıştır.

Bu artışla beraber 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 TL olmuştur.

Tarifeler 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle geçerli olacaktır."


 

Kaynak: HABER MERKEZİ