Gündüz kadın programlarına bakıyorum da genellikle evde kocasından doğru dürüst güzel bir muamele görmeyen kadınların evden kaçtıklarına şahit olmaktayız. Böyle onlarca kadın evden kaçmış durumdadır.

Burdan evli erkeklere birkaç sözüm olacak. Ne olur hanımlarınıza doğru dürüst güzel davranın. Onlara vurmayın onlara küfür etmeyin onlara hakaret etmeyin onları sevin. Yoksa hanımlarımız bir müddet sonra gördükleri bu kötü muamelelerden sonra bir erkek bulup evden kaçmaktadır. Böyle yüzlerce hanım evden kaçmış durumdadır.

Bakınız dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılarda böyle olaylar görülmemiştir. Ecdadımız zamanında kocalar hanımlarını el üstünde tutmuşlardır. Boşanmalar yok denecek kadar az olmuştur.

Hele hele günümüzde geçimsizlikler yüzünden her sene yaklaşık yüz elli bin evli çift boşanmaktadır. Bu korkunç bir rakamdır. Allah muhafaza bu böyle devam ederse yakın bir gelecekte toplumsal yapımız sos vermeye başlayacaktır. Bundan dolayı devletimiz mutlaka bu duruma bir dur demesi lazım gelmektedir. Burada yapılması gereken en önemli şey çiftleri evliliğe hazır olarak yetiştirilmesi ve ailenin maddi olarak desteklenmesidir. Şöyleki yapılan çalışmalarda boşanmaların en önemli sebepleri arasında birinci sırada maddi sıkıntılar ondan sonra kötü muamele ve aldatmalar gelmektedir. Buda gösteriyor ki devletimiz aileleri maddi olarak desteklemesi lazım gelmektedir.

Kadın programlarında boşanmaların en önemli sebepleri kötü muamele geliyorsa yapılacak iş erkekleri yetiştirilmesi ve hanımların baş tacı olması lazım geldiği kavratılması gerekmektedir.

Benim görebildiğim kadarıyla televizyonlarda ki dizi ve filmlerinde boşanmaları etkili olmaktadır. Bu dizi ve filmlerde her ne hikmetse ahlaksızlıklar en plana çıkarılmaktadır. İnanın bana bunun hikmetini bir türlü anlayamamışımdır. Bakınız bir Japon bilim adamı şöyle bir beyanat vermektedir." Ben bu Türklere şaşıyorum. Televizyonlarındaki diziler her daim ahlaksızlığı öncelemektedir. Fakat burada şaşılacak iş bu diziler hanımlar tarafından evlerde çok üst seviyede seyredilmektedir. Bu dizileri seyreden hanımların ahlaklarının bozalmaması mümkün değildir."

Bakınız Hz. Peygamberin bir hadisleri vardır." Siz erkeklerin en hayırlısı hanımına güzel davrananınızdır. Ben de sizlerin hanımına en güzel davrananızım." Bu hadis bile biz erkeklere küpe olmalıdır. Hz. Peygamber hanımlarına asla ve kata kötü söz söylememiş ve hanımlarına güzel davranmışlardır. Hanımları yani annelerimiz Peygamberimizden kötü bir davranış ve kötü bir söz görmemeleri hanımları tarafından da dile getirilmiştir. Burada bile Peygamberimizin biz erkeklere nasıl da örnek olduğu ortaya çıkmış durumdadır.

Bakınız bu kadın programların de evden kaçan kadınlar genellikle çocukları olan ve çocuklarını bırakıp erkeklere kaçtıkları görülmektedir. Çocuklar sefil kalmaktadır. Durum o boyutlarda ki erkeklere kaçan çocuklu kadınlar daha sonra kaçtıkları erkekler tarafından yüzüstü bırakıldıkları ve bu kadınların yüz üstü kaldıklarını görmekteyiz.  Kocalar ne olur hanımlarınıza güzel davranın.

Aslına bakarsanız konu o kadar önemli ki burada asıl görev erkeklerin anne ve babalarına düşmektedir. Şöyle ki anne  ve babalar erkek çocuklarına evlenmeden önce hanımlarına güzel davranmaları gerektiği kavratılmalıdır. Eğer böyle yapılmadığı takdirde hanımlar gördükleri kötü muameleden dolayı buldukları ilk fırsatta başka erkeklere çocuklarını bırakıp kaçmaktadırlar.

Erkekleri en hayırlısı hanımına güzel davrananıdır...