Abdullah Avcı’nın ayrılmasından sonra Beşiktaş maçı öncesi Trabzonspor'un başına beş yıl aradan sonra bir derbi maçı ile geçen Şenol Güneş, Trabzonspor'a yeniden hayat verdi.

Herkes Beşiktaş maçında Trabzonspor'un nasıl bir futbol oynayacağını merak ediyordu. Bordo-Mavili takımın başında yılların tecrübeli teknik direktörü Şenol Hoca vardı

Beşiktaş karşısına  oyuncularını öyle motive etmiş ki,sahadaki onbir neler yapacaklarını ezberlemişti.Avcı zamanında üçüncü bölgeye gidemeyen, yan ve geri pastan başka bir oyun anlayışı olmayan   Trabzonspor'da  maçın başında golü buluncaya kadar baskısını Beşiktaş kalesinde yoğunlaştırmıştı.

Beklediği golü de  duren topta Okay’la buldu. Bardhi’nin ortasında Okay'ın kafa vuruşunde top  kaleci Mert'in uzanamayacağı köşeden filelerle buluştu.

Beşiktaş’ın başlangıçta  Trabzonspor'un kalesinde bir tane pozisyonu yoktu.Ta ki Visca kırmızı kart görene kadar

Evet Visca’nın gördüğü kırmızı kart doğru.

Ya Beşiktaşlı Fernandes'in,Enis Bardhi’ye aynı şekilde sert girmesini eyyamcı Ali Şansalan’ın sarı kartla geçiştirmesine ne demeli. Bu resmen  Beşiktaş'ı koruyup kollamaktan başka bir şey değildi.

Ayrı  Şansalan Trabzonspor'un golünden sonra, Bordo-Mavili oyuncuların kolunu kanadını, dalını kırdı.Beşiktaş karşısında on kişi kalan Trabzonspor 39.dakikaya kadar dayanabildi. Siyah-Beyazlılar bu dakikada Fernandes ile beraberliği sağladı.Kalesinde devleşen Uğurcan Beşiktaş'ın iki net pozisyonuna gol izni vermedi.İkinci yarıda Beşiktaş daha baskılı oynadı.İlk yarıda onkişi kalmasına rağmen oyun direncinden fazla bir şey kaybetmeyen Trabzonspor rakibinin ataklarına  zaman zaman dur demesini bildi.

Beşiktaşın yarattığı tehlikeli pozisyonlarda kaleci Uğurcan geçit vermedi.Bu maçın  hakemi Ali Şansalan olmamalıydı.Eyyamcı Şansalan  bütün takdir haklarını Beşiktaş'tan yana kullandı..Adaletten ve dürüstlükten bahsedenler maçtan sonra  Şansalan hakkında ne gibi karar verecekler?

Biz burada Şansalan’ı eleştirirken çuvaldızı da Visca’ya battırmamız gerekli.Böyle önemli bir maçta senin  acemi futbolcular gibi hareket yapıp göz göre göre kırmızı kart yemen  takımına yaptığın en büyük ihanettir. Senin gibi  tecrübeli ve  beyefendi bir futbolcuya  hiç yakışmadı.

Maçın 83. dakikasında  Masuakı’nın  Trabzonspor ceza sahası içerisinde kendini yere atarak kendisini aldatmasına rağmen Eyyamcı Şansalan bu oyuncuya ikinci sarıdan kırmızı gösteremedi .

Bu arada  Allah’tan bu maç berabere  bitti .Mağlup olunsa idi bu  sonuç sana yazardı Visca Efendi.