Trabzonspor’da Beşiktaş maçıyla yeni bir dönem başlamıştır. Milli maçlar nedeniyle verilen ara bana göre en çok Şenol Hoca’ya yaradı diyebiliriz.

Bu boşlukta oyuncularını biraz olsun yakından tanıma fırsatını da bulmuştur. Fakat bu takımı adam gibi bir konuma getirmek tabi ki zaman alacaktır. Biz de bekleyip göreceğiz.

 Aslına baktığımızda bu maç Şenol hoca için çok zor ve de heyecan verici olacaktır. Bir tarafta doğduğu ve futbolculuk döneminde şampiyonluklar yaşadığı takımına geri dönmesi bir diğer takımı ise hocalık yaptığı dönemde 2 kez şampiyon yaptığı diğer bir ekibi. Bu nedenle teknik adam adına tabiki heyecan verici bir mücadele olmuştur.

Maçtan önce Şenol Güneş’in röportajını izlerken halinden de çok heyecanlı olduğu fark ediliyordu. Bu maça ilk 11’de Eren ve yeni transfer Banza ile başladık. Trabzonspor, müthiş bir tempo ile maça başladı. 13’üncü dakikada Visca’nın da kırmızı kartla dışarı atılması oyuncularımızın moralini bozmadı. 17’nci dakikada Bardhi’nin ortasına Okay nefis bir kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi. Golden sonra haliyle Trabzonspor kendi sahasına çekildi. Oyunu da burada kurmaya çalıştı. 34’üncü dakikada Beşiktaş’ın çok net gol pozisyonu vardı. Ama bizim kalemizde Uğurcan vardı. Bu pozisyonda da net kurtarışla takımını rahatlattı.

Fakat Beşiktaş baskısı yine devam ediyordu. Ve 39’uncu dakikada Gedson ile golü buldular. Skora da eşitlik geldi. Uzatma dakikalarında Mario’nun sert şutunu Uğurcan korner ile önleyebildi. Bu pozisyonda ilk yarının son pozisyonuydu.

 Şenol hoca ikinci yarıya Orsic ve Bardhi’nin yerine Draguş ve Cihan’ı alarak başladı. 60’ıncı dakikada yine Uğurcan’ımız yüzde yüz gole izin vermedi. Fakat ikinci yarı boyunca çok kötü bir oyun sergiledik. Her ne kadar da eksik oynasak  ta  ikinci yarıda ki futbol bize yakışmadı. Fakat yine de alınan 1 puan iyidir. Aslında maça çok iyi başladık fakat kötü bir oyunla sonuçlandırdık. Ama 11’e 11 oynamış olsaydık eğer bu maçta galip geleceğimize kesinlikle de inanıyordum.

Çünkü Şenol hoca ofansif bir oyun anlayışına sahip olduğu için Trabzonspor’u da ofansif oynatacaktır ve harika neticeler alacağımıza inanıyorum.