Trabzonspor’un her sıkıştığı dönemde mutlaka paralı bir başkan çıkmıştır. Yıllar öncesi’nin Şamil Ekinci’si, 1980’lerin Mehmet Ali Yılmaz’ı, şimdilerin de Ertuğrul Doğan’ı. Mehmet Ali beye rahmet diliyorum. Şamil beyi zaman zaman arıyorum ona da Allah’tan sağlıklı günler temenni ediyorum.

Ertuğrul Doğan genç dinamik ve iddialı. İstanbul’da Trabzon basını ile birlikte gövde gösteris yapmasını önemli buldum.

Aspor’un 4 saat süreyle yayınladığı basın açıklamasını uzun bulanlar oldu. Basın toplantısı bu kadar sürer mi demiş Tayfun Bayındır. Ali Koç konuşsa o tiveet’i atabilir mi acaba?

Atamaz.

Trabzonspor başkanı çok önemli açıklamalar yaptı.

Güçlü bir takım kuracağız dedi.

Zorlu Center’dan meydan okudu.

Ayrıca, Aralık’ta talip olacak olanlar varsa gelsinler talip olsunlar dedi.

Bu ekonomik şartlarda Trabzonspor’a kim talip olabilir.

Bugüne kadar 138 milyon  Euroluk bir ödeme yapmış Sayın Doğan.

Kendisinin verdikleri de çabası.

Ancak borç hala yüksek.

Kartal arazisinin değerlendirilmesi  Papara Park isminden gelen para ve iyi bir transfer politikası ile borcu da azaltabilir.

Öncelikle kadro temizliği yapılmalı.

Trabzonspor’a faydalı olamayacak olan isimler en uygun ekonomik sistemle gönderilmeli.

Form durumu ile Enis Bardri takımda kalacak isimlerden. Orsiç ise yeni sezonun  ilk transferi olacak gibi.

Onuachu’yu yeniden kiralamak isteyen Doğan ve arkadaşları bunu başarabilirlerse iyi iş görmüş olurlar.

Avcı’nın yapacağı bellidir. Doğru kadro kurmak doğru oyuncuları değişmek. Antep maçında olduğu gibi.

PEPE HALI SAHADA

Pepe belli ki arkadaşlarını kıramamış bir insancıl hareket yapmış. Profesyonel için tehlikeli bir tavır ama yapmış ve arkadaşlarını da mutlu etmiş. Görüntülerin sızmasından sonra Trabzonspor yönetimi uyarısını yapmış. Pepe geçmişte büyük bonservis ücretleri ile transfer olmuş oyuncu fakat gerileme dönemi devam ediyor. Trabzonspor’un bu sezon çözmesi gereken en önemli ekonomik mesele Pepe’nin maliyetidir.  

HER DÖNEM BİR YİĞİT ÇIKTI

Trabzonspor camiası her dönem bir güçlü başkan çıkardı ama çıkaramayanlar yok oldu gitti. İbrahim yazıcı vefat etti, Bursaspor ölümscül darbeler aldı. Türkiye’de lig şampiyonluğu elde etmiş Bursaspor. muhteşem taraftarı, muhteşem stadı ile bütün takımların çekinerek gittiği  bir şehirdi. Bataja’lı, Ömer Erdoğan’lı, Sercan’lı, Volkan’lı kadrosu ile birlikte ligi adeta sallardı. Şimdi nerede, 3.lige düştü. Eskişehir ise BAL ligine. Bir taraftan üzülüyoruz. Bir taraftan da süper lige çıktıklarında İstanbul’a payanda olmalarına kızıyoruz.

DOSTLUK ÜZERİNE

Samsunspor  ligden düşse de çıksa da Trabzonspor ile yıldızları barışmadı. Muharrem Usta döneminde karşılıklı jestler oldu o kadar. Şimdi Cumartesi akşamı Samsun’da maç var. Trabzonpor taraftarı da kendisine ayrılan biletleri satın aldı. Samsun’da küme endişesi geçmiş değil. Yine gergin bir maç olacak. Trabzonspor Antep maçının ikinci yarısındaki oyununu sahaya yansıtırsa Samsunspor’un şansı yok. Trabzonspor ile Samsunspor üzerine ne kadar dostluk yazısı yazdı isek dostluk kalıcı olmadı. Biz yine dostça bir maç bekliyoruz diye yazalım, bonrasına da bakalım.

KUMAŞI İYİ..

Draguş Ile 4 Yıllık Sözleşme

Trabzonspor Gaziantep FK önünde 2-0’dan 4-2’ye maçı getirdi. Haluk Ayyıldız’ın yazdığı gibi adeta rakip elektrik çarpmışa döndü. Onuachi’nun attığı goller akıl ve sabır dolu idi. Maçın ilk yarısının yıldızı ise Draguş’tu. Trabzonspor’un 4 yıllık anlaşma yaapcağı Draguş hem süratli hem de golcü özellikleri olan bir kanat. Trabzonspor bu transferi kaçırmamamalı. Kumaşı iyi .

GÖZ GÖZ GÖZTEPE

İzmir’in en etkili camiası olan Göktepe yeniden birinci lige döndü. Yabancı sermayenin aldığı takım şampiyon oldu anck taraftarı İzmir sokaklarını birbirine kattı. Küme düştüklerinde stkadı ateşe veren şampiyon oldularında ise sevinçten ortalığı birbirine katan Göztepe taraftarları takımlarına olan sempatiye zarar veriyorlar. Biz yine de hoş geldin Göztepe diyelim.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Trabzon futbolunun ve basın camiasının iki değerli ismi. birisi İdmanocağı’nın hoca iken diğeri ise İdmangücü genç takımını çalıştırdı. Turgut Özdemir’den belli bir süre sonra mesleğe başlasalar da her akşam Trabzon gazeteciler cemiyetinde derin sohbet yapan iki isimdi Turgut hoca ile Orhan Çavuşoğlu. Arkadaşlarının çok sevdiği Orhan Çavuşoğlu’nun yaş günü ve Turgut hocam  ve kamil Anahar alkışlıyor. Mekanları Cennet olsun.