KALP DAMARLARINI AYRINTILI İNCELEME İMKANI SUNUYOR

Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, sanal anjiyo olarak bilinen Koroner BT Anjiyografinin invaziv olmayan, hızlı ve güvenilir bir yöntem olduğunu belirtti. Göğüs ağrısı olan hastalar için geliştirilen bu teknoloji, kalp damarlarının durumunu yüksek çözünürlükte ve ayrıntılı olarak inceleme imkanı sunuyor. Prof. Dr. Sağ, “Bu yöntem klasik anjiyografiye göre çok daha konforlu ve hızlıdır” dedi.

HIZLI VE GÜVENİLİR SONUÇLAR

Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu: Sepsis’i Önlemek Elimizde! Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu: Sepsis’i Önlemek Elimizde!

Koroner BT Anjiyografi, kalp damarlarının görsel değerlendirilmesini sağlayan bir yöntemdir ve girişimsel olmadığı için şüpheli durumlarda kolayca uygulanabilir. Kalp damarlarının durumunu net bir şekilde görüntülemek için X-ışınları ve kontrast madde kullanan bu yöntem, damar tıkanıklıklarını ve plak oluşumunu tespit ederek kalp krizi riskini değerlendirmede önemli bir rol oynar.

KORONER BT ANJİYOGRAFİNİN AVANTAJLARI

Prof. Dr. Sağ, Koroner BT Anjiyografinin hastalar için ağrısız ve hızlı bir işlem olduğunu, klasik anjiyografiye göre daha az invaziv bir yöntem olduğunu belirtti. Bu yöntemin, kalp damarlarındaki sorunları erken dönemde tespit ederek tedaviye erken başlama olanağı sağladığını ve özellikle koroner arter hastalığı riski taşıyan hastalar için ideal bir tanı aracı olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA