Çağ iletişim çağı. Dünkü köşe yazımı internet üzerinden takip eden Tekin Küçükali İstanbul’dan aradı. Her zaman ki o güzel tebessümü beraberinde idi. Sayın Küçükali Trabzonspor’da hem yöneticilik yaptı hem de Genel Müdürlük. Kızılay Başkanlığında da kurumun uluslararası etkinliğini artırmış bir isimdir.

1997 yılında Trabzonspor Başkan Faruk Özak görevi Mehmet Ali Yılmaz’a devrettiğinde Tekin Küçükali’de Yılmaz ile birlikte idi.

Kartal arazisini Milli Emlak Genel Müdürü Akif  Hamzaçebi Trabzonspor’a devretmişti.

Ancak ortada sıkıntılar vardı.

Arazi mezbelelikti, Kartal belediyesi gelirin yüzde 20’sini Kartalspor’a almak istiyordu.

Tekin Küçükali anlatıyor:

‘Rahmetlik Mehmet Ali Yılmaz bey Başkan. Bir ekip kur dedi. Kurduk. Cemil Kaya,. Ahmet Kul, Yücel Yılmaz ve ben. Kartal Belediyesi imara sıcak bakmıyor.  Dahası bizden bir yönetici gitmiş ve Kartal Belediyesi’nin imar müdürü ile tartışmış. Biz de evlilik yıldönümünü öğrendik ve çiçekli bir jest yaparak gönlünü aldık. Önümüze daha sonra çıkan sıkıntıları Tayyip  beye anlattık ve çözdü.’

Küçükali Migros’a kiralama bölümünü de şöyle anlatıyor:

‘Migros’la  oturduk ve anlaştık. Migros’a üst katta yönetim kurulu odaları altta gelenlerin oturup çay içeceği bir  alan ve M’Donals’a vereceğimiz mekanın da yapılmasını önerdik. Yaptılar. Yönetim kurulu Odasına Ali Osman Ulusoy adını verdik. Hasan Saka ve Cevdet Sunay ‘ın portrelerini de yaptırdım ve odaya astım. Şimdi o salonlardan ve fotoğraflardan eser kalmamış.’

Küçükali, arsanın Trabzonspor’a mal edilmesinde en büyük etkenin Faruk Özak olduğunu söylerken, Mehmet Ali Yılmaz’ın da unutulmaması gerektiğini aktardı:

‘Mehmet ali bey patrondu. Kimsenin ayağına kolay kolay gitmezdi. Tayyip bey ruhsatı imzaladıktan sonra birlikte teşekküre gittik.’ dedi

Evet tarihe not düşmek adına  bunlar önemli.

Demek ki,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye eski Bakanları Lütfullah Kayalar ile birlikte Berat Albayrak, Milli Emlak Genel Müdürü Akif Hamzaçebi, Dönemin Bakanı Eyüp Aşık, Başbakanı Mesut Yılmaz, Devlet eski Bakanı ve Trabzonspor başkanları Merhum Mehmet Ali Yılmaz ve Faruk Özak, Trabzon il başkanı Azer Benli ve Tekin Küçükali çabaları ile hem Kartal arazisinin devri hem de ruhsatlanması sürecinin Kilit isimleri.

Peki Nuri Albayrak işin neresinde?

Sayın Albayrak da İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinde ruhsatı takip eden isim.

Tam yazımı bağlarken bu kez spor yazarlarımızdan Hasan Al’ın yazısına takıldım.

Hasan Al’a göre devir işlemlerinin en kilit isimlerden birisi de Önder Karaduman:

Şöyle yazmış:

‘Trabzonspor’un arazi için teşekkür edeceği öncelikli dört isim var; Başbakan Mesut Yılmaz, Bakan Lütfullah Kayalar, Genel Müdür Önder Karaduman(DLH) ve Faruk Özak."

Şunu da söyleyebiliriz.

Ertuğrul Başkan kimseyi saklayıp birisini öne çıkarmaya çalışan isim değildir.

Sadece bilgi eksikliği vardır.

Onu da gidermiş olduk.

Trabzonspor adına emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kartal tesislerinin açılışına katılan dönemin Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullanmıştı:

‘Adamlar geldi, burnumuzun dibinde 30 dönüm arazi aldı. Bizim haberimiz bile olmadı’

Evet ama orada kaldık. Devletin Trabzonspor’a daha çok borcu var.

Çalınan şampiyonluklarımız hariç!