Bölgesel Kalkınmada Yeni Dönem: Kelkit Havzası’na 2,5 Milyon Kişiyi Etkileyecek Proje

Kelkit Belediye Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Encümen Toplantısı'nda proje masaya yatırıldı. Toplantıya Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Numan Hatipoğlu, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, birlik yetkilileri, ajans temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

Uzmanların sunumları eşliğinde Kelkit Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi hakkında bilgi verilen toplantıda, projenin detayları görüşüldü ve bir sonraki toplantının Eylül ayında geniş katılımlı olarak yapılması kararlaştırıldı.

Türk Tır Sürücüleri Gürcistan’da Alıkonuldu: Yetkililerden Yardım Bekleniyor Türk Tır Sürücüleri Gürcistan’da Alıkonuldu: Yetkililerden Yardım Bekleniyor

Toplantının açılışında konuşan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, "Kelkit ilçesinde böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bu proje, bölgenin kalkınması açısından büyük önem taşıyor. Bölgesel kalkınma ve işbirliği amacıyla yapılan bu toplantıda Kelkit Havzası’nın doğal kaynaklarını koruma ve geliştirme hedefiyle hareket ediyoruz," dedi.

Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Numan Hatipoğlu ise, “Havzada yaklaşık 2,5 milyon kişiyi etkileyen bu proje, doğal çevrenin korunması, su kaynaklarının yönetimi ve erozyonla mücadele gibi önemli hedeflere sahip. Bölgeyi entegre bir yaklaşımla ele alarak kurtaracağız. Bu proje, Valilik, STK'lar ve üniversitelerin işbirliği ile gerçekleşecek ve bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak,” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, projeyle ilgili olarak ulusal ve uluslararası ölçekte yapılabilecek çalışmalara yönelik eylem planları hazırladıklarını belirtti ve ekledi: "Bölgeyi ancak entegre bir yaklaşımla ele alırsak başarılı olabiliriz. Bu anlamda güç birliği yapmak büyük önem taşıyor. Ortak aklı kullanarak, sürdürülebilir ve bütüncül bir yaklaşımla hareket edeceğiz."

Toplantının ardından misafir valiler, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ile birlikte Kelkit Kaymakamı Kadir Algın ve Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundular. Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, misafirlerine Kelkit’in ata mirası olan Zilli Kilim hediye etti.

Kelkit Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi, bölgenin doğal kaynaklarını koruma, tarımsal çeşitliliği artırma ve göç sorununu çözme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA