Sevin, sevmeyin. Gelecek seçimde seçin seçmeyin. Salı akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletlerdeki konuşmasını not edin. Amerika, Avrupa ve İsrail basını manşetlerine taşıyarak not etti.

Ve bir daha böyle bir konuşma Birleşmiş Milletlerin kürsüsünden çıkar mı? ona da zor diyorum.

Bu ülke liderlerine İsrail’e karşı, soykırım kelimesini kullandı diye günlerce özür dile baskısının yapıldığı yılları gördük.

Onun için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması tarihi bir konuşmadır.

Erdoğan, İsrail’e bir savaş ilan etmedi veya edemedi o kadar. Onun dışında her şeyi yaptı.

BM kürsüsünden söylediği ve dünyayı en çok etkileyen söz de şu oldu: ‘Hitler 70 yıl önce nasıl durduruldu ise Netanyahu da öyle durdurulmalı.’

İsrail'in Gazze'deki saldırısına bir kez daha ‘soykırım’ diyen Erdoğan, Netenyahu hükümetini Orta Doğu'yu savaşa sürüklediği için suçladı. Uluslararası toplumu 'Netenyahu ve cinayet şebekesini' durdurmaya çağırdı.

Erdoğan'ın Gazze'de 'derhal ateşkes' çağrısında bulunduğunu yazan batı basını Erdoğan'ın "Bundan 70 sene önce nasıl Hitler, insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve Cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı konuşurken İsrailli delegasyon adeta dondu kaldı.

Oturumda bulunan Filistin dostu ülkelerin liderleri ise birbirlerine baktı ve konuşmanın etkisi sebebiyle kafaları ile onayladılar.

Akşam bir yorumcu ‘Netenyahu Amerikan kongre üyelerine seslenirken 54 kez ayakta alkışlanmıştı, BM Genel kurulunda da buna yönelik bir misilleme bekledik’ dedi.

Artık birliktelik şart.

Hatta caydırıcı bir güç de kurulmalı.

Çünkü bu gidişat yarın bizi hedef alacak.

30-40 yıldan beri Amerika’nın çeşitli kuruluşlarında asılan Türkiye haritalarını görüyoruz.

Ülkemizin doğusunu,  kuracakları sözde Kürdistan olarak gösteriyorlar.

Şu andaki hedefleri de Türkiye ile Suriye’nin bir araya gelmesini engellemek.

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Sevgili okurlar,

Genel Merkez binası 29 Ekim tarihine yetişmese bile Yavuz Ağıralioğlu partisini kuracak. İYİ Parti’de birlikte çalıştığı isimlerden Genel Sekreterini belirleyecek olan Ağıralioğlu, nereye hitap edecek?

Birkaç gün önce sessiz sedasız geldi Çaykara’da amcasının cenaze merasimine katıldı döndü. Bölge Koordinatörü Musa Malik Yıldırım ile istişare yaptı. Şu ana kadar il başkanını tespit edemediler.

İYİ Parti’de birlikte çalıştığı Hasan Saka favori olarak gösteriliyor.

Peki, Yavuz Ağıralioğlu hangi siyasi kanada yakın olacak?

Yakinen tanıyanlara sordum.

CHP ve 6’lı masa üyeleriyle olmayacak.

Erdoğan ve Erdoğan’a karşı olanlarla ittifaka geçmeyecek.

Trabzon’da onunla istişare yapanlar şunu söylüyorlar:

‘Partisini kuracak Milliyetçi Muhafazakar bir yol izleyecek. Siyasi konjonktür onu nereye getirirse oradan çıkarma yapacak.’