10 kişilik gruptan Cevatımız(Ocak) yoktu. İnşaat Mühendisi Aziz Bahadır, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Trabzonspor Saymanı Sami Karaman, ARSEV Başkanı Dr.Seyit Hisoğlu, İş insanları İbrahim İskender, Efkan Sayitoğlu, Özkan Öztürk ve Sebahattin Alemdar. Güzel bir sohbet oldu.

Tabi ki, Trabzonspor Mali Saymanı Sami Karaman, ekonominin sürdürülebilir olmasının zor olduğunu ifade edince daha fazla irdelememek için siyasete geçtik. Herkes bir noktaya kilitlendi. Seyit Hisoğlu’na Arsin’de hem ilçe başkanlığı teklif edildi hem de belediye başkan adaylığı. Kabul etmedi. Sebebi ne? Hisoğlu, ‘İş kurdum kendi işimi yapıyorum. Bu işi oturmadan kadük bırakamam. Eğer işimizi oturtursak o zaman bu tür tercihleri yapabilirim. Geçen dönem daha istekli idim. Bu dönem o istek yok. Arsin’de durum da sıkıntılı bakalım nasıl bir karar verilecek’ dedi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta önemli bir karar aldı.

Ve aday olmadı. Şimdi Vakfıkebir’e kim gidecek? AK Parti’nin adayı kim olacak? Zafer Ofluoğlu mu, Enver iskenderoğlu mu, yoksa sürpriz bir isim mi? Aziz Bahadır’ın yerel yönetimlerde görev almasını isterim. Çünkü teknik-estetik yanı güçlü, yerel yönetimi iyi biliyor. Siyaset yaptı, Meclis üyeliği bile şehir için kardır. Ancak o da müracaat etmemiş! Sebahattin Alemdar, Ortahisar için Meclis üyeliğine müracaat etti. O nedenle bu kez listenin önlerinde yer bekliyor. Ve İbrahim İskender’in gözü kulağı Macaristan’da, Efkan Sayitoğlu’nun ise Londra’da. Zira ikisinin de kızları oralarda hem okuyor hem de çalışıyorlar. Allah kavuştursun diyelim. Özkan Öztürk, mantıklı, makul bir iş adamı. Başarılı da. Futbol konuştu ve ‘Futbol artık spor olmaktan uzaktır. Futbol artık rant üzerine kurulu bir sanal ticaret gibi oldu.’ iddiasında bulundu.

Arkadaşların hepsi birer değer. Körfez’de oturduk. Ama hesabı ödedikten sonra dışarı çıkarken, şuna karar verdik, artık dışarıda yemek yemek lüksün de ötesine geçmiş...

KÖK MAAŞLAR!

Bir kez daha Trabzonpor’un kongrede dağıttığı futbolcu maaş listesine baktım. Hepsi çarpıcı rakamlar. En çok gözüme batan Fernandez oldu. Tek maç oynamadan Trabzonspor’dan fesih için 3 milyon avro para istiyormuş. İkinci Koita vakası.

Bir diğer dikkat çeken ise Umut Güneş ile birlikte Enis Destan farkı. Trabzonspor’da oynayıp gol atan attıran Enis Desten yıllık 3 milyon TL alıyor, yarım devre oynamış Umut Güneş ise yıllık 8 milyon TL alıyor.

Listede yıllık olarak 1.750 bin avronun üzerinde maaş alan yok. O nedenle İstanbul kulüplerine göre bizim transfer giderlerimiz daha makul diyebiliriz.

BAKA’YI SATARSAK

Trabzonspor sezon sonunda serbest kalacak olan Bakasetas’ı Fatih Terim’in yeni takımına bonservisi ile satmak için görüşmeler yapıyor. Muhtemelen 5 milyon avroluk bir rakama Bakasetas gönderilecek.

Alınacak olan para ile önce elimizdeki yük olan fazlalıklardan kurtulmak gerek. Ardından da kalan ne ise, onunla iki-üç oyuncu kadroya katarak Afrika Kupası’na gidecek olanların boşluğunu mutlaka doldurmalıyız.

ALIN SİZE İSMAİL YÜKSEK!

Berat Satır. 8 numara oynuyor. Sarıyer altyapısında yetişme Fethiyespor’da. Trabzon Tonyalı. Orta sahada dinamo gibi. Çevre kontrolü ve pas trafiği iyi. 1.79 boy, 74 kilo. Yeni yıldız adayı. Trabzonspor scoutları izlesin. Bari bunu kaçırmayalım.

DİVAN’DA YARIŞ

D İ V A N

Trabzonspor’da Divan Başkanlık seçimi yine çekişmeli geçecekmiş. Bu kez Ali Sürmen aday olursa Yusuf Ziya Yılmaz ile yarışacakmış. Eğer Ali Sürmen aday olmayıp bırakırsa Mehmet Ongan ile Yusuf Ziya Yılmaz’ın yarışını izleyebilirmişiz. Başarılar.

HÜSEYİN BOLT

Türkiye genelinde engelli olarak atletizm müsabakalarında dereceler elde ettiği için adını Hüseyin Bolt olarak koyduğumuz Hüseyin Usta, TAKA Gazetesini ziyaret etti ve 2024 yılı ‘benim yılım’ olacak dedi.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Soldan sağa, Trabzonspor yönetim kurulu eski Basın Sözcüsü Şener Yavuz, merhum Şerafettin Aydın (Şero), Hasan Kandaz, Köksal Yavuz, ayaktaki Nadi Karakazan.