Örnek bir başarı hikayesi ve bu hikayeyi yazan takım “ÜMRANİYESPOR”. Bir alt ligde mücadele etmesine rağmen, Fenerbahçe gibi Trabzonspor gibi takımları kupanın dışına iterek büyük bir başarıya imza attılar. Eğer karanlık güçlerin müdahalesi olmaz ise öyle görünüyor ki kupayıda alacaklar.
 
Trabzonspor açısından dün akşamki maçın sonucunu sadece oyuncuların yetersizliğine bağlayabilirmiyiz? Bu sonucun ortaya çıkmasında başka etkenler yokmu? Sahada mücadele eden oyuncuların takım oyunu oynama yerine, bireysel oyunu tercih etmelerine kenar yönetiminin seyirci kalması bu mağlubiyete başka bir sebep gösterilebilirmi? Trabzonspor’un genç ve tecrübesiz bir takım olması, böyle bir oyunun oynanmasına mazeret gösterilemez. Zira bu takımda olgun ve tecrübeli isimlerde var. Sadece gençlerin yetersizliğinden bahsetmek haksızlık olur.
 
Fakat umut bağlanan genç oyuncuların böyle sorumsuzca ve kişiliksiz bir oyun ortaya koymaları kabul edilebilir bir durum değil. Yabancıları anlayabiliriz, onlar biraz daha profesyonelce düşünüyor, Trabzonspor’un başarısızlığını onlar içlerine sindirebilirler. Bu şehrin ve bu takımın taraftarı olan genç oyuncuların bu kötü oyuna isyan ederek tüm güçleri ile mücadeleci bir oyun sergilemelerini beklerdik.
 
Trabzonsporlu oyuncular hızlı ve ayağa oynayarak oyunu forse edemedi, oyuncularda bireysel hareket edince Ümraniyespor’un Trabzonspor’u kontrol altında tutması çokta zor olmadı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Nwakame’nin golü ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, pasa dayalı oyun oynayıp rakibin direncini kırma yerine, anlamsız biçimde oyundan düşerek Ümraniyespor’un özellikle ikinci yarıda oyuna hükmetmesine neden oldu. Ümraniyespor’un oyun üstünlüğünü ele aldığı anlarda, özellikle maçın sonlarına doğru Trabzonspor pozisyonlarda buldu ama son vuruşlar ve final paslarının yanlışlığı nedeni ile ikinci golü bulamadı.
 
Buraya kadar oyuncuların saha içindeki durumlarını tespit etmeye çalıştık. Birde bunun saha kenarı var. Kenardan oyuna müdahale etme yetkisine sahip olan teknik ekip. Kupadan elenmenin tek sorumlusu olarak oyuncuları görmek, ilerisi için daha büyük sorunların yaşamasına sebep olur. Kenar yönetimi oyuna müdahale etme konusunda çok yetersiz görünüyor. Sahada kötü futbol oynanıyor ise bunun tek sorumlusu teknik ekiptir.
 
Sene başından beri sürekli aynı oyuncuları sahaya süren kenar yönetimi, acaba yedekte bekleyenlere güvenmiyormu. Eğer yedektekilere güven yoksa neden kulübede oturuyorlar anlamıyorum. Bu yıl yapılanma yılı ise ve bu yapılanmada bu gençler değerlendirilemiyorsa, Trabzonspor geleceğini nasıl şekillendirecek.  
 
Teknik kadro maç sonu hakem hatalarından dert yanıyor doğrudur, bu yıl hakemler birçok maçta canımızı yakarak emeklerimiz çalmıştır. Ama Ümraniyespor maçında hakem hatalarını konuşmadan önce takımın ne yaptığına bir bakmak lazım. Takımın mücadeleden yoksun, yardımlaşmadan uzak ve rakibin oyununa boğun eğerek tepki verememek gibi sorunları, hakem hatalarının önüne geçmiştir.
 
Yönetim, teknik kadro ve oyuncular kendilerini bir kez daha gözden geçirmelidirler. Başlanan yol ve varılan nokta arasındaki ilişkiler tekrar tekrar analiz edilmeli, Trabzonspor için çok önemli görülen öze dönüş projesinin daha ileri seviyeye taşınabilmesi için, daha cesur kararlar alınmalıdır.
 
Sonuç itibari ile, bu yönetim tarafından mali yetersizlikler yüzünden başlatılan öze dönüş projesi, ligin ikinci yarısıyla birlikte ilgisini kaybetmiştir. Artık hiç kimse bu gençlerin Trabzonspor’un geleceğini oluşturarak büyük başarılar elde edeceğine inanmıyor. Oysa Trabzonspor demek, baskıyı yenilgiyi kabul etmemek demektir. Her şartta ve koşulda terinin son damlasına kadar mücadele etmektir.